Pentagon: – Nord-Korea har ikke teknologien til å angripe USA

Nord-Korea gjennomførte sist helg en omstridt rakettoppskyting.
Nord-Korea gjennomførte sist helg en omstridt rakettoppskyting. Foto: Stringer / Reuters

Nord-Korea er avhengig av hjelp utenfra dersom landet skal klare å angripe USA med en atomrakett, konkluderer det amerikanske forsvarsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årsaken er at nordkoreanerne, ifølge Pentagon, ikke har den nødvendige teknologien som skal til for å få en rakett med atomstridshode til å nå det amerikanske fastlandet.

Nord-Koreas ballistiske missil KN-08 er «trolig i stand til» til å treffe mål i USA dersom den designes og utvikles med ønsket resultat. Men landet har ikke fått testet den svært avanserte raketten i luften, og dens nåværende pålitelighet som et våpen vil være lav, skriver Pentagon i en rapport til Kongressen som ble skrevet før Nord-Koreas nylige prøvesprengning og oppskyting av en annen rakett.

– Hurtigheten i utviklingen av raketten vil også delvis avhenge av hvor mye teknologi og annen støtte de kan få fra andre land, heter det i rapporten.

Pentagon mener at Nord-Korea tester flere typer teknologier med mål om å kunne nå USA med en atomrakett. Samtidig hevder Kim Jong-uns regime at bakgrunnen for den siste rakettoppskytingen var at de ønsket å sende opp en satelitt som skal overvåke jorden.

Personvernpolicy