Merkel vil redusere antallet flyktninger til Tyskland

Angela Merkel sier Europa er sårbart fordi man ikke klarer å håndtere flyktningsituasjonen. Nå tar Merkel til orde for å redusere antallet flyktninger til Tyskland.
Angela Merkel sier Europa er sårbart fordi man ikke klarer å håndtere flyktningsituasjonen. Nå tar Merkel til orde for å redusere antallet flyktninger til Tyskland. Foto: AP / NTB scanpix

Antall flyktninger som tas imot i Tyskland, bør reduseres betydelig i år, mener statsminister Angela Merkel.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hun sier Europa er sårbart fordi man ikke klarer å håndtere flyktningsituasjonen. Alle som kommer til Tyskland som flyktninger, skal integreres, understreker Merkel.

Tyskland tok i fjor imot 1,1 millioner asylsøkere.

Les også: Merkel vil ikke ha flyktningkvote

Angela Merkel sa i sin nyttårstale at strømmen av asylsøkere til landet er «en mulighet for morgendagen». Men i etterkant av hendelsene nyttårsaften i Köln, der det ble rapportert om et stort antall overgrep og trakassering av kvinner, har hun tatt til orde for å skjerpe asyllovene.

De foreslåtte lovendringene vil innebære at folks rett til å søke asyl faller bort hvis de dømmes for kriminelle handlinger.

Les også: Spent i Köln etter angrep på inn­vand­rere

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus