570.000 vil nekte Trump adgang til Storbritannia

570.000 har signert en britisk underskriftskampanje på nett som ber om at Donald Trump blir nektet adgang til Storbritannia. I USA har han til og med sin egen fargeleggingsbok. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix
570.000 har signert en britisk underskriftskampanje på nett som ber om at Donald Trump blir nektet adgang til Storbritannia. I USA har han til og med sin egen fargeleggingsbok. Foto: Brian Snyder / Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Om litt under to uker skal det britiske parlamentet diskutere om Donald Trump skal nektes adgang til Storbritannia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Trump, som kjemper om å bli republikanernes presidentkandidat, har ikke bare hisset opp stemningen i den amerikanske valgkampen med sine kontroversielle uttalelser muslimer og innvandrere.

570.000 har signert en britisk underskriftskampanje på nett som ber om at Trump blir nektet adgang til Storbritannia på grunn av hans hatefulle ytringer om muslimer, mexicanere og andre.

Les også: Trump satser 17 millioner i uka på egenpromotering

De møter motbør fra de 40.000 som har undertegnet en motkampanje fordi de mener at Trumps kommentarer i den amerikanske valgkampen ikke har noe med Storbritannia å gjøre. De er bekymret for konsekvensene det kan ha for forholdet mellom de to landene.

Begge underskriftskampanjene vil bli diskutert i Parlamentet 17. januar.