Døde båtflyktninger funnet på tyrkiske strender

En død båtflyktning ligger tirsdag på stranden i Ayvalik, en tyrkisk turistdestinasjon ved Egeerhavet.
En død båtflyktning ligger tirsdag på stranden i Ayvalik, en tyrkisk turistdestinasjon ved Egeerhavet. Foto: Stringer / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

Minst 36 døde mennesker, deriblant flere barn, er funnet på to strender og sjøen utenfor Tyrkia etter at flere flyktningbåter sank på vei til Hellas, melder tyrkiske medier.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsbyrået Dogan rapporterer at kystvakten og politiet har funnet ti lik ved feriestedet Ayvalik på den tyrkiske vestkysten, mens ytterligere sju ble skylt på land i nabodistriktet Dikili. I tillegg er flere døde mennesker plukket opp fra sjøen.

Tyrkiske medier har publisert bilder som viser likene av barn og voksne, fullt påkledd og med sko på beina. Ofrene ligger på stranden med redningsvester på.

Tyrkisk politi opplyser tirsdag formiddag til nyhetsbyrået Reuters at likene av 21 migranter, deriblant tre barn, er funnet på to ulike steder langs Egeerkysten.

Elleve av dem ble funnet langs kysten i distriktet Ayvalik, mens ti andre ble funnet i distriktet Dikili, skriver Reuters.

Det skal ha vært totalt 22 mennesker om bord i den ene båten som ifølge Dogan kantret i dårlig vær på vei fra Dikili i Izmir sørvest i Tyrkia til øya Lesvos i Hellas natt til tirsdag. Også flere andre båter fryktes å ha forlist, men det er ikke kjent hvor mange.

Flere hundre tusen migranter og flyktninger har det siste året lagt ut i skrøpelige båter fra Tyrkia med kurs for greske øyer. Flyktningstrømmen har fortsatt gjennom vinteren.

Les også: Over 3.770 døde i forsøk på å ta seg over Middelhavet i fjor