– Al-Shabaab bruker Trump i propaganda

Det er denne uttalelsen hvor Trump hevder han vil nekte alle muslimer innreise til USA som er brukt i propagandavideoen. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den militante islamistgruppen al-Shabaab i Somalia bruker Donald Trump i en ny rekrutteringsfilm. Han vises fram som eksempel på rasisme og islamofobiske strømninger i USA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

I den 51 minutter lange filmen vises Trump fram fra et opptak i desember i fjor der han foran en jublende folkemengde tar til orde for at USA må forby innreise for alle muslimer.

Se Trumps muslim-uttalelse øverst i artikkelen.

Opptaket med Trump vises mellom to videosnutter av den militante opprørslederen Anwar al-Awlaki, som ble drept i et droneangrep i Jemen i 2011. Awlaki sier at muslimer i USA enten må forlate landet og dra til muslimske land for å kjempe, eller holde seg hjemme og kjempe mot Vesten.

Rekrutteringsfilmen ble gitt ut fredag av den militante islamistorganisasjonen al-Kataib Media Foundation, skriver det amerikanske nettstedet SITE, som følger ytterliggående islamister på nett.

Al-Shabaab forsøker å fjerne Somalias vestligstøttede regjering fra makten og innføre et sharia-basert styresystem. Al-Shabaab er tilknyttet al-Qaeda-nettverket og har tidligere stått bak angrep i Kenya og Etiopia.