Biens ekstreme headbanging-teknikk avslørt

Hvem skulle tro at å dunke hodet i enorm fart, skulle gjøre innsamlingen av pollen mer effektiv?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forskere i Australia og USA har avslørt den spesielle teknikken til bietypen Amegilla cingulata, som holder til i Australia. For i motsetning til sine slektninger i Nord-Amerika, som tar tak i blomsten og rister for å samle pollen, dunker den australske bien løs med hodet.

Se også: Blomstene lurer biene med koffein

Ved å «headbange» 350 ganger i sekundet mot tomatplanter, skal den australske bien ifølge forskerne klare å samle mer pollen på hver blomst. Den australske bien trenger også mindre tid på hver blomst.

Se også: Millioner av bier lammet politiet

Funnene er presentert i tidsskriftet Arthropod-Plant Interactions.

Personvernpolicy