16 drept i brannangrep på nattklubb i Kairo

Egyptisk politi jakter på flere gjerningspersoner etter at minst 16 mennesker ble drept i et brannangrep mot en nattklubb i Kairo.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det egyptiske innenriksdepartementet karakteriserer angrepet som en kriminell handling. Motivet for angrepet er ikke klarlagt, men foreløpige opplysninger tyder på at angrepet skjedde etter en krangel mellom ansatte og en gruppe ungdommer.

Ifølge en ikke navngitt tjenestemann var en av gjerningspersonene en ansatt som hadde fått sparken fra nattklubben, som også er en restaurant.

Den statsdrevne avisa Al-Ahram skriver at maskerte gjerningspersoner natt til fredag kastet bensinbomber mot utestedet, noe som utløste en voldsom brann i lokalene i Agouza i sentrum av den egyptiske hovedstaden.

– Maskerte

Minst 16 døde, mens tre ble såret. Blant de drepte er 11 menn og 5 kvinner, ifølge statlige medier.

Nettmediet Egyptian Streets skriver at angrepet skjedde mot en kombinert restaurant og nattklubb ved navn El-Sayad, som betyr fisker på arabisk. Nettstedet viderebringer en dramatisk YouTube-video av det som skal være den brennende restauranten.

Ofrene for angrepet brant til døde eller ble kvalt av røyken, skriver Reuters. Restauranten ligger i en kjeller og hadde ingen fluktveier. Ingen personer var fredag formiddag pågrepet for ugjerningen.

Motorsykkel

Det statlige egyptiske nyhetsbyrået MENA siterer en ikke navngitt sikkerhetskilde som sier at tre menn på motorsykkel kastet brannbomber mot lokalene tidlig fredag morgen. Gjerningspersonene skal ha flyktet fra stedet. Brannen ble ifølge MENA raskt slukket, og sikkerhetstjenesten etterforsker angrepet.

Siden den folkevalgte, islamistiske presidenten Mohammed Morsi ble styrtet i et militærkupp i 2013, har væpnede islamister tatt på seg ansvaret for en rekke bombe- og skyteangrep i Egypt. De fleste angrepene har vært rettet mot politi og soldater på den urolige Sinaihalvøya.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus