Meny

Kastrup-bombealarm avblåst

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avgangshallen i terminal tre på Kastrup utenfor København er åpen igjen etter at den tidligere onsdag ble evakuert som følge av funn av en mistenkelig koffert.

– Det er ikke gjort noe bombefunn og evakueringen er nå opphevet, opplyser København-politiet ved 14-tiden onsdag.

Terminalen ble evakuert ved 12.30-tiden etter melding om funn av en mistenkelig veske eller koffert. Det forelå ingen trusler mot flyplassen, men politiet var raskt på stedet med bombehund, og togstasjonen ved terminalen ble midlertidig stengt. De evakuerte passasjerene måtte sjekke inn i de øvrige terminalene.

– Det var meldinger om at noen hadde overhørt snakk om en bombe, opplyser dansk politi.

Uttalelsen kom kort tid etter at Nettavisen refererte til SAS' informasjonssjef Knut Morten Johansen, som sa at flere hadde nevnt at evakueringen skyldtes at to passasjerer hadde spøkt om at det var en bombe i en veske. Spøken ble ikke bekreftet av flyplassen, og Nettavisen opplyser at det kom kontrabeskjed om at det likevel ikke var blitt fremsatt noen terrorspøk.

Danske og svenske medier meldte at evakueringen ble iverksatt på grunn av en eierløs koffert som ble funnet i avgangshallen.

Evakueringen skjedde samme dag som Danmark økte trusselvurderingen til neste høyeste nivå.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus