Meny

– Gjerningsmennene i Paris kommuniserte med IS

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mennene som utførte terroraksjonen i Paris, kommuniserte med IS i Syria i forkant av angrepet, ifølge avisa New York Times.

Avisa henviser til opplysninger fra ikke navngitte tjenestemenn både i Frankrike og USA. Så langt er det ikke kjent nøyaktig når kontakten skal ha funnet sted.

Kommunikasjonen styrker teorien om at IS ikke bare inspirerte gjerningsmennene, men hadde en mer sentral rolle. Det antas at kontakten dreier seg om kryptert informasjon over internett.

Måten angrepet ble utført på, tyder på at gjerningsmennene hadde fått en form for militær trening, ifølge en fransk tjenestemann som ikke ønsker å bli navngitt. Blant annet skal de ha byttet på å skyte og å lade våpenet, slik at de unngikk å ha flere våpen med tomt magasin samtidig.

IS har påtatt seg skylden for angrepet, og Frankrikes president François Hollande har sagt at den syrisk-irakiske ytterliggående opprørsgruppen sto bak terroraksjonen.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus