Over 40 drept i selvmordsangrep i Beirut

Minst 43 mennesker er drept og mer enn 240 såret i to selvmordangrep sør i Libanons hovedstad Beirut. IS hevder å stå bak angrepet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden er kritisk for mange av de sårede, opplyste Libanons helseminister Wael Abou Faour torsdag.

Ekstremistgruppen Den islamske staten (IS) tar i en uttalelse på nett på seg ansvaret for angrepene.

Angrepene skjedde ifølge vitner i det Hizbollah-kontrollerte området Bourj al-Barajneh sør i den libanesiske hovedstaden. Eksplosjonene skjedde kun med noen minutters mellomrom midt i rushtiden. Den ene selvmordsbomberen sprengte seg selv utenfor en sjiamuslimsk moské, mens den andre sprengte seg selv inne på et bakeri.

Rakk ikke å detonere bombe

Ifølge TV-kanalen Al-Mayadeen var det også en tredje selvmordsbomber, som trolig ble drept av eksplosjonene før han rakk å detonere et bombebelte han hadde rundt livet. Liket hans ble funnet i nærheten av der den andre eksplosjonen gikk av, opplyser en anonym myndighetsperson.

Bombeområdet ble bevoktet av regjeringsstyrker og væpnede Hizbollah-medlemmer etter angrepet.

– Det er en massakre der inne, og vi vil ikke la dere ta bilder av det, sa et Hizbollah-medlem til en fotograf fra nyhetsbyrået AP.

Hizbollah-kontrollert

Den libanesiske militsen Hizbollah, som kjemper i Syria sammen med regjeringsstyrker, kontrollerer store områder i det sørlige Beirut.

Etter angrepene lover Hizbollah å fortsette sin kamp mot det de omtaler som terrorister og advarer mot en langvarig krig mot sine fiender.

Området som ble rammet torsdag, har tidligere blitt utsatt for selvmordsangrep, og militante sunnimuslimske grupper har truet med å utføre flere angrep.

Frankrikes president François Hollande fordømte de to angrepene.

– Vi deler Libanons sorg. Frankrike er mer enn før forpliktet til fred, enhet og stabilitet i Libanon, sier Hollande.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus