Stephen Hawking avlyser opptredener

Den kjente fysikeren Stephen Hawking er syk og har avlyst flere offentlige opptredener, opplyser Cambridge-universitetet.
Den kjente fysikeren Stephen Hawking er syk og har avlyst flere offentlige opptredener, opplyser Cambridge-universitetet. Foto: AP / NTB scanpix

Den kjente fysikeren Stephen Hawking er syk og har avlyst flere offentlige opptredener, opplyser Cambridge-universitetet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hawking skulle blant annet holde et radioforedrag for BBC torsdag, der han skulle diskutere svarte hull og svare på spørsmål fra lytterne. Dette er nå utsatt inntil Hawking blir bedre.

Cambridge-universitetet ga ingen opplysninger om tilstanden til 73-åringen. Hawking ble som 20-åring rammet av en uhelbredelig og progressiv nevromotorisk sykdom, som har ført til lammelser. Han antas å være blant dem som har levd lengst med en slik lidelse.

Hawking har arbeidet med rom-tid-teori, gravitasjonsteori og kvanteteori. Han har gitt ut mange populærvitenskapelige bøker og mottatt en rekke priser.

SE VIDEO: Hawkings fantastiske trøst til knuste unpikehjerter

SE VIDEO: Stephen Hawking fronter ny Syria-kampanje

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus