Meny

To pågrepet for bortføring på Filippinene:

Filippinsk politi: – Ingen kontakt med gisseltakere

Filippinske soldater kontrollerer et kjøretøy ved en militær kontrollpost i utkanten av Jolo på øya Sulu nord på Filippinene, i forbindelse med søket etter kidnappingsofrene. Foto: Ben Hajan / Epa

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet på Filippinene har pågrepet tre menn som nå etterforskes i forbindelse med bortføringen av nordmannen Kjartan Sekkingstad og tre andre.

Ordføreren i byen Davao, Rodrigo Duterte, sa mandag til lokale medier at to menn er pågrepet for bortføringen fra feriestedet Oceanview Resort på øya Samal utenfor Mindanao 21. september.

Politiinspektør Federico Dulay, som leder etterforskningen, sier til NTB at tre menn ble pågrepet i Davao søndag kveld, men understreker at politiet ennå ikke vet om de har noe med bortføringen av Sekkingstad å gjøre.

– Det er ingen ny utvikling i saken ennå. Arrestordren for de tre ble utstedt før bortføringene på Oceanview. De er siktet for blant annet en annen kidnapping og ulovlig besittelse av våpen og eksplosiver, og vi etterforsker fortsatt om de også er involvert i andre forbrytelser, sier Dulay.

Han kan ikke si hvem de pågrepne er eller om de tilhører noen bestemt gruppe.

Overvåkingsbilder

Kjartan Sekkingstad fra Sotra har bodd i landet i rundt 15 år og var daglig leder for feriestedet. Han ble bortført sammen med to canadiske menn og en kvinne.

Myndighetene skal fortsatt ikke ha mottatt noe krav om løsepenger fra gisseltakerne, og det er uklart hvor de fire bortførte befinner seg.

– Vi vet ikke hvor de er, for vi er fortsatt ikke blitt kontaktet av gjerningsmennene. Vi har heller ingen informasjon om hvordan ofrene har det, sier politiinspektør Dulay.

Duterte identifiserer den ene pågrepne som Bandajar Adona, også kjent under aliaset Banon, melder ABS-CBN News. Adona skal ha blitt gjenkjent fra overvåkingsbildene av bortføringen.

Engasjert ordfører

Utenriksdepartementet vil ikke kommentere opplysningene.

– I og med at dette er en kidnappingssak er det ikke naturlig å gi løpende oppdatering om saken, sier UDs pressevakt Veslemøy Lothe Salvesen til Aftenposten.

Ordfører Duterte sa til journalister i Davao mandag ettermiddag at han nylig ble informert om de siste pågripelsene i et møte med militære myndigheter, skriver Philippine Daily Inquirer.

Ordføreren har jevnlig uttalt seg til mediene og har tilbudt seg å mekle med gisseltakerne for å få frigitt de fire. En spesialgruppe som etterforsker saken under ledelse av politiinspektør Dulay, har holdt kortene tett til brystet.

– Etterforskningen pågår fortsatt, men vi håper å kunne komme med ny informasjon i de kommende dagene, sier Dulay til NTB tirsdag.

Les også:

Mulig gisselbåt funnet på Filippinene Politiet leter etter gisler på den filippinske øya Balut
Politiet skal ha sporet opp mobilen til ett av gislene
Filippinsk politi: – Gisler tatt med til fjellområde

De tre utlendingene som ble tatt av væpnede menn fra lystbåter 21. september på øya Samal. Norske Kjartan Sekkingstad (t.v.), 56, og de kanadiske turistene John Ridsdel (i midte), 68, og Robert Hall (t.h.), 50. Sammensatt foto fra filippinske myndigheter. Foto: - / Afp
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus