Meny

En av tre migranter i Makedonia er kvinner og barn

Migranter gikk tirsdag inn i Makedonia nær byen Gevgelija etter å ha krysset grensa mot Hellas. Foto: Ognen Teofilovski (Reuters / NTB scanpix)
Migranter gikk tirsdag inn i Makedonia nær byen Gevgelija etter å ha krysset grensa mot Hellas. Foto: Ognen Teofilovski (Reuters / NTB scanpix)
En tredel av alle migrantene og flyktningene som ankommer Makedonia, er kvinner og barn, ifølge FNs barnefond UNICEF.

Antallet har blitt tre ganger så stort de tre siste månedene, ifølge en uttalelse fra hjelpeorganisasjonen tirsdag. Rundt 12 prosent av kvinnene er gravide.

Strømmen av flyktninger som tar seg til Makedonia gjennom Hellas vokser daglig, og har utløst sporadiske sammenstøt mellom opprørspoliti som prøver og begrense strømmen langs den såkalte Balkan-ruten til Vest- og Nord-Europa.

UNICEF anslår at rundt 3.000 mennesker ankommer Makedonia hver dag, vanligvis etter å ha kommet seg til Hellas via sjøen med håp om å deretter ta seg nordover til Tyskland og Sverige. Rundt 80 prosent av migrantene har flyktet fra borgerkrigen i Syria, mens andre har dratt fra Irak og Afghanistan.

Siden juni i år har mer enn 52.000 personer blitt registrert ved et senter i Gevgelija sør i Makedonia, mens ytterligere 50.000 antas å ha tatt seg gjennom landet uten å ha blitt registrert.

– Mange familier har vært på reise med sine barn i flere måneder, utstått brennhete dager, og ankommer kun med klærne og skoene de har på seg, heter det i uttalelsen fra FNs barnefond.

Les også: Migranter funnet stuet sammen i varebil i Østerrike

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus