Meny

Nazigull-toget kan være minelagt

Togets eksistens skal ha blitt avslørt av en krigsveteran på sitt dødsleie. I går bekreftet myndighetene i Polen at det trolig er det legentadiske toget som er funnet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Polske myndigheter advarer skattejegere.

Forrige uke fant to skattejegere det de påsto var et nazi-tog fullt av gull. Fredag bekreftet myndighetene funnet.

Piotr Zuchowski, visekulturminister i Polen, advarer nå skattejegere mot å forsøke å ta seg inn til toget:

– Jeg oppfordrer alle til å slutte å lete etter toget frem til myndighetene har fullført sine undersøkelser, sier han i et intervju med Sky News.

Bakgrunn: Polske myndigheter bekrefter funn av nazi-tog

Zuchowski vil fortsatt ikke opplyse om hvor toget befinner seg, men understreker likevel at det kan være farlig å nærme seg det:

– Jeg tror det kan finnes våpenrester fra Andre verdens krig på innsiden av toget som jeg er overbevist om at eksisterer. Det kan være minelagt.

Polske myndiheter har observert toget på radarbilder, og kan fortelle at det skal være kanoner og bomber om bord.

Helt siden Andre verdenskrig har det gått rykter om et nazitog fullt av gull. Ifølge lokale beretninger skal toget ha forsvunnet i Polen da mannskapet flyktet fra Den røde armé. Den siste gangen toget ble observert skal ha vært i nærheten av et slott i byen Walbrzych. Skattejegere har lett etter toget i mange år.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus