Åpen for alle - alltid

E16 i Gudvangen åpnet igjen etter steinras

Artikkelen fortsetter under annonsen

 E16 i Nærøydalen i Sogn og Fjordane ble åpnet igjen lørdag formiddag etter det store steinraset som rammet veibanen tirsdag ettermiddag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Rundt 300 meter av veibanen mellom Voss og Gudvangen ble rammet av steinraset. Hovedfartsåren mellom Øst- og Vestlandet ble umiddelbart stengt på strekningen, men var åpnet igjen i 9.30-tiden lørdag formiddag, opplyser Statens vegvesen.

Veien er åpnet i begge kjørefelt, men med noe redusert hastighet på grunn av skadene på veibanen. Strekningen har også noe redusert standard.

Torsdag morgen opplyste Vegvesenet at sikringsarbeidet i fjellsiden var avsluttet, og at geologen som hadde overvåket situasjonen, mente området var stabilt. Ryddearbeidet pågår fortsatt, men ifølge Vegvesenet er det snart ferdig.

– Vi går i gang med mer omfattende reparasjonsarbeid neste uke, og det vil ta et par uker. Mens arbeidet pågår vil det kunne bli noen korte stans i trafikken, opplyste fungerende avdelingsdirektør Ingar Hals i Statens vegvesen, Sogn og Fjordane.

Vegvesenet oppfordrer alle bilister til å beregne ekstra god tid på strekningen.