Meny

Svensk treåring død i Syria

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svensk treåring har mistet livet etter å ha lekt med en håndgranat på IS-kontrollert territorium i Syria, melder den svenske kringkasteren SVT.

Guttens mor sluttet seg til IS i fjor, og hun tok da med seg sine barn, ifølge SVT Nyheter Väst. SVT har innhentet bilder fra Facebook-profilen til kvinnen der treåringen poserer med våpen.

Ifølge SVT hadde familien flere våpen i sitt hjem i Syria, og det var der ulykken med håndgranaten skjedde. I tillegg til at treåringen døde, ble en eldre bror eller søster skadd av granatsplinter da granaten eksploderte.

Dødsfallet er det første kjente der et svensk barn har dødd etter at foreldrene sluttet seg til IS, ifølge SVT. Det svenske utenriksdepartement sier de ikke kan bekrefte SVTs opplysninger.

– Vi har ikke denne informasjonen. Situasjonen i Syria gjør det svært vanskelig å bekrefte dødsfall, sier pressetalskvinne Jessica Garpvall.

Ifølge SVT reiste familien tilbake til Sverige etter dødsfallet. SVTs oversikt viser at det befinner seg minst 60 svenske barn seg i IS-kontrollerte områder i Midtøsten.

Populært