Pentagon avviser Trumps krav om mer bombing i Syria

Pentagon avviser disse uttalelsene som Trump kom med mandag. Se video.
Artikkelen fortsetter under annonsen

Donald Trump har gjort Orlando-massakren til et påskudd for å kreve en mer aggressiv amerikansk utenrikspolitikk. Men amerikanske militærtopper mener han er lite gjennomtenkt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi må virkelig trappe opp bombingene, sa den republikanske presidentkandidaten i TV-programmet «Fox and Friends» mandag, dagen etter at 49 mennesker ble drept av amerikanskfødte Omar Mateen, en 29-åring med afghanske foreldre, på et utested i Orlando.

En talsmann for Pentagon understreker at det ikke er noen grunn til å endre USAs militære strategi i Syria og Irak som følge av Orlando-angrepet..

– Jeg kan ikke se hvordan Orlando kan føre til at vi endrer våre operasjoner. Vi er allerede i krig med ISIL, og vi jobber allerede for å trappe opp den operasjonen der vi kan, sier talsmann for Pentagon, Jeff Davies, ifølge nettstedet Politico.com.

Les også: Trump: – Jeg hadde rett om islamistisk terror

Trump får også kraftig motbør fra en av USAs mest erfarne militærtopper.

– Jeg er helt uenig. Når det kommer til stykket, har mer bombing absolutt ingen effekt på personer som Omar Mateen i Orlando, som åpenbart hadde noen mentale problemer, som hans absolutte hat mot det homofile, lesbiske og transseksuelle samfunnet, sier den pensjonerte generalen Mick Bednarek, USAs fremste militære rådgiver fra 2013 til 2015.

Han mener at Trumps måte å snakke på er «helt epler og appelsiner», et uttrykk som viser til en sammenstilling mellom to ting som tilsynelatende ligner på hverandre, men som egentlig ikke gjør det.

Les også: Trump: – Tusener av mennesker i USA kan utføre terror

Aktuelt: Nær 6000 drepne av handvåpen i USA i år