Meny

– Bombing av sykehus i Aleppo var ingen feiltakelse

Se de dramatiske bildene etter bombingen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

FNs spesialutsending til Syria, Staffan de Mistura, sier han ikke tror sykehuset i Aleppo i Syria ble bombet ved en feiltakelse.

Rundt 30 mennesker ble drept da et sykehus drevet av Leger Uten Grenser i en opprørskontrollert del av Aleppo ble bombet natt til torsdag.

FN-utsending Staffan de Mistura sier til TV-stasjonen Al Arabiya at sykehuset neppe ble bombet ved en feiltakelse, men han ville ikke utdype kommentaren.

Les også: Røde Kors: Aleppo på randen av humanitær katastrofe

Ifølge det amerikanske utenriksdepartementet tyder mye på at angrepet ble utført av syriske regjeringsstyrker alene og at russiske styrker ikke var direkte involvert.

Ingen kampfly fra den amerikanskledede koalisjonen som bekjemper IS i Syria, var involvert i bombingen av sykehuset i Aleppo, sier en talsmann for det amerikanske utenriksdepartementet.

Russland hevdet tidligere på torsdag at koalisjonens fly var i luften da sykehuset ble bombet. Forsvarsdepartementet i Moskva avviser at russiske fly står bak.

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus