Tyrkia returnerer nedskutt russisk pilot

Tyrkias statsminister Ahmet Davutoğlu sier den drepte russiske piloten Oleg Peshkov nå skal overgis til russiske myndigheter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forholdet mellom Tyrkia og Russland er fortsatt spent, selv om Tyrkias president i går ga uttrykk for sorg over at den russiske piloten ble drept sist tirsdag.

Russlands president Vladimir Putin har bebudet økonomiske sanksjoner mot sin tidligere samarbeidspartner som reaksjon på nedkytningen.

Søndag ble det klart at pilotens lik var fraktet til Tyrkias hovedstad Ankara, og til tyrkiske media sa statsminister Ahmet Davutoğlu at det blir behandlet etter ortodokse regler og skal overgis til russiske myndigheter.

Les også: – Pilotene truet aldri Tyrkia

I russiske media har det kommet flere detaljer om hva som skjedde da piloten Oleg peshkov ble skutt ned.

Han skal ha blitt skutt av bakkestyrker mens han dalte ned fra flyet i fallskjerm, skriver Sputnik news søndag.

Det skal ha vært turkmenske opprørere som sto bak drapet. Disse blir gjerne knyttet nært opp til tyrkiske interesser i det nordlige Syria.

Den drepte soldaten skal natt til søndag ha blitt overlevert tyrkiske myndigheter. Den russiske militærattacheen skal ha fulgt med flyet med kista fra den sørlige tyrkiske provinsen Hatay til Ankara.

Les også: Tyrkias egne grensekrenkelser kritiseres

Ombord i det russiske Su-24-flyet som ble skutt ned i grenseområdet mellom Tyrkia og Syria, var det to menn. Den andre overlevde og ble reddet ut etter en 12 timer lang spesialoperasjon onsdag, melder Sputnik news.

Det skal ikke være klart når den drepte piloten kommer til Russland.

Personvernpolicy