Sergej Narysjkin: – Russland har rett til militære reaksjoner

Den russiske parlamentarikeren Sergej Narysjkin åpner for militære reaksjoner mot Tyrkia etter nedskytingen av et russisk jagerfly.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det vil nok helt sikkert komme en reaksjon fra russisk side, og i tråd med internasjonale lover har Russland rett til militære reaksjoner, sier Narysjkin i et intervju med den rumenske TV-kanal Digi24, ifølge Reuters.

Narysjkin, som er formannen i underhuset i det russiske parlamentet, mener Russland har rett til militære reaksjoner etter at tyrkiske jagerfly skjøt ned et russisk kampfly tirdag denne uken.

Formannen mener nedskytingen av det russiske jagerflyet var planlagt og et målrettet angrep.

– Det er en forbrytelse som må straffes. Folk som har begått denne forbrytelsen har navn som må offentliggjøre og straffes, sier han.

Les også: Tyrkia offentliggjør lydopptak etter nedskyting av russisk fly

Fem personer drept

Fly som antas å være russiske, har fredag nok en gang bombet mål nær grensen til Tyrkia.

Fredag rammet tre luftangrep byen Azaz, som ligger rundt fem kilometer fra den tyrkiske grensen nord i Aleppo-provinsen, opplyser den syriske eksilgruppen Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Fem personer ble drept i angrepene, inkludert ett barn, ifølge SOHR.

Les også: Bekymring etter at Tyrkia skjøt ned russisk fly

Store spenninger

Det skjer tre dager etter at Tyrkia tirsdag skjøt ned et russisk jagerfly som myndighetene hevder befant seg i tyrkisk luftrom, noe som har ført til store spenninger mellom de to landene.

Etter nedskytningen advarte Tyrkias statsminister Ahmet Davutoglu Russland, og sa russiske angrep på turkmenske opprørere i Syria ikke kan utføres under påskudd av å være kamp mot ekstremistgruppa IS.

Les også: Tyrkia: – Russland må be om unnskyldning

Personvernpolicy