Tande firer på svak norsk hoppdag

Daniel-André Tande ble firer i  Engelberg. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Daniel-André Tande ble firer i  Engelberg. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Daniel-André Tande var det eneste norske lyspunktet i Engelberg med fjerdeplass. Resten ble fullstendig frahoppet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Østerrikeren Michael Hayböck vant lørdagens renn i den ombygde Titlisbakken og tok sin femte enkeltseier i verdenscupen.

Tande var 4,7 poeng fra tredjeplassen til Andreas Kofler (Østerrike). Han hoppet 132,5 og 133 meter. Kongsberg-hopperen klaget på tunge forhold i førsteomgangen.

- Det ble for tungt forhold i 1. omgang og det ble for mye å hente inn. Jeg traff ikke like bra i 2. omgang. Slik er det, sukket Tande overfor TV 2.

- Teknisk er hoppet veldig bra, men timingen er ikke helt bra, fortsatte KIF-hopperen.

De øvrige norske hopperne skuffet i Engelberg: 27) Tom Hilde, 29) Anders Fannemel, 31) Andreas Stjernen og 34) Robert Johansson.

Prevc falt igjen

Hayböck vant 3,1 poeng foran Domen Prevc. Storebror Peter Prevc falt i 2. omgang. Han endte på 26.-plass og falt ut av de ti beste i verdenscupen. Dermed må fjorårets verdenscupvinner kvalifisere seg til søndagens renn i Sveits.

Prevc falt også i Ruka tidligere i vinter.

Tredjebror Prevc, Cene, tok seg også til finaleomgangen. Han endte på 30.-plass og knep ett verdenscuppoeng.

Hilde tok VC-poeng

Tom Hilde endte på 27.-plass. Asker-hopperen tok dermed sine første verdenscuppoeng for sesongen. Med 124,5 meter i finaleomgangen slo Hilde av én meter fra 1. omgang. Han endte med 257,7 poeng totalt.

- Det er akkurat litt for dårlig til at jeg kan være strålende fornøyd. Jeg er der jeg har vært på trening. Jeg kjenner at jeg har lyst til å gi mer og har flere meter inne. Det får nesten bare komme etter hvert, sa Hilde til TV 2.

Anders Fannemel lå på 12.-plass etter førsteomgangen, men sliter med å finne stabil form. Med elendige 114 meter i finaleomgangen falt Hornindal-hopperen til 29.-plass med 251,2 poeng.

JuleStjernen sluknet

Andreas Stjernen var ett tidel fra å komme med i 2. omgang. Sprova-hopperen endte på den sure 31.-plassen.

- Det er altfor dårlig. Jeg får det ikke til. Jeg vet ikke hva som skjer, men det må trenes bra til i morgen. Jeg finner ikke posisjonen jeg skal sitte i ovarennet. Det er veldig bittert, sa Stjernen til TV 2 etter svevet på 123 meter (130,1 poeng).

Robert Johansson fra Søre Ål har vært et friskt pust denne sesongen, men kom ikke med til finaleomgangen. 122,5 meter og 127,7 poeng holdt bare til 34.-plass i Engelberg lørdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden