Kombinert: Norge nummer to i lagkonkurransen

Håvard Klemetsen og de norske gutta gikk gode langrenn fredag. I hoppbakken ble det femteplass. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
Håvard Klemetsen og de norske gutta gikk gode langrenn fredag. I hoppbakken ble det femteplass. Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Den norske kvartetten gikk inn til en sterk annenplass i lagkonkurransen i kombinert på Lillehammer fredag. Tyskland var i en egen klasse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den tyske kvartetten Björn Kircheisen, Fabian Riessle, Eric Frenzel og Johannes Rydzek hadde 13 sekunders forsprang til Østerrike etter hopprennet i Lysgårdsbakken fredag. Avstanden ble raskt større i skisporet.

Til slutt kunne Rydzek paradere til mål og konstatere at seiersmarginen ble på 31,5 sekunder.

Nærmest fulgte Norges lag med Mikko Kokslien, Espen Andersen, Håvard Klemetsen og Jørgen Graabak, som alle gikk meget gode langrenn. Tross femteplass i hopprennet hadde de norske gutta god avstand til forfølgerne i kampen om annenplassen.

Mikko Kokslien gikk åpningsetappen for Norge og brukte ikke lang tid på å passere både Finland og Japan. På hjemmebane nærmet han seg også Østerrike på 2.-plass inn til veksling. 18 sekunder skilte lagene da Espen Andersen gikk ut på 2. etappe.

– Jeg hadde en klar plan på at jeg skulle åpne forsiktig, men det gikk bra på slutten, sa Kokslien til NRK etter målgang.

Espen Andersen gikk seg opp i ryggen på og passerte østerrikerne med et knippe sekunder, og sendte Håvard Klemetsen ut i fin posisjon. Finnmarkingen økte forspranget til 16 sekunder, og dermed hadde ankermann Jørgen Graabak god kontroll på annenplassen.

– Vi har gått bra på ski i dag, og da er i hvert fall én av to i orden. Så får vi prøve å fikse hoppingen etter hvert, oppsummerte Klemetsen overfor NRK.

Tyskland gikk hele tiden alene i tet og så minimalt til konkurrentene som kjempet bak.

Østerrike ble til slutt nummer tre i lagkonkurransen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden