Meny

Forfang vil sette pers i Planica

Johann André Forfang fra da han ble nummer to i Vikersund-bakken tidligere i vinter. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johann André Forfang klinket til med 2.-plass under torsdagens verdenscuprenn i skiflyging i Planica torsdag.

Forgang hoppet to ganger 226 meter og fikk 419 poeng.

– Det var okay hopping, og jeg er godt fornøyd med resultatet, selv om det er mer å gå på teknisk, sa Forfang til NTB.

Unggutten fra Tromsø mener at han ikke fikk ut sitt aller beste, selv om han bare hadde én mann foran seg på resultatlisten.

– Jeg gleder meg veldig til fortsettelsen. Det er helt rått her i Planica, og jeg får prøve å utfordre enda mer på lengdene i de neste konkurransene, og kanskje kan jeg sette ny personlig rekord. Jeg hadde 243,5 meter i Vikersund tidligere i vinter, sa Forfang.

Seieren gikk til hjemmefavoritten Peter Prevc. Sloveneren lå på 3.-plass etter 1. omgang, men 232,5 meter førte ham opp til 1.-plass med 426,5 poeng.

Det var hans plassering nummer 20 på pallen i årets verdenscupsesong, og det er tangering av den tidligere rekorden til østerrikeren Gregor Schlierenzauer.

– Det er ikke tilfeldig det Prevc gjør. Han har omtrent ikke levert ett eneste dårlig renn i vinter, sa Forfang.

Sterk laginnsats

Kenneth Gangnes fortsetter i sin gode stim og endte på 5.-plass. Kolbu-hopperen økte fra 222 meter i sitt første hopp til 226 meter i 2. omgang. 401,4 poeng plasserte ham som nummer fem.

Anders Fannemel ble tredje beste norske etter 228,5- (lengst i 1.-omgang) og 213 meter. 381,6 poeng plasserte ham som nummer ni.

Andreas Stjernen ristet på hodet etter sitt hopp på 212 meter i 1. omgang. I sitt annet hopp økte trønderen til 218 meter, og det ga 11.-plass etter 377,7 poeng.

Daniel-André Tande hoppet 224,5- og 213 meter og endte som nummer 12 med 377 poeng. Tande hadde tunge forhold i sitt annet hopp.

Samtlige seks nordmenn på startstrek fikk hoppe begge omgangene. Joachim Hauer nådde 205,5- og 200 meter. 331,1 poeng ga 27.-plass som den svakest plasserte av de norske.

500 for Kasai

Noriaki Kasai deltok i sitt verdenscuprenn nummer 500. Han stilte med startnummer 500 for anledningen og endte på en fin 6.-plass. Japaneren debuterte i verdenscupen helt tilbake i 1989.

Fredag venter et nytt individuelt renn i Planica. Lørdag er det lagkonkurranse samme sted, og søndag avsluttes årets verdenscupsesong med et siste individuelt renn.

Torsdagens renn var en erstatning for rennet som ble avlyst i Titisee-Neustadt tidligere i vinter.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus