Meny

Northug: – Jeg er på skuddhold

Petter Northug kledd opp i Ville Vesten-stil. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Cowboyen Petter Northug mener han er på skuddhold foran lørdagens avslutning i Ski Tour Canada.

32,3 sekunder skiller opp til ledende Sergej Ustjugov i sammendraget.

Northug har på ingen måte gitt opp konkurransesesongen.

Det kan bli en thrilleraktig 15 kilometer jaktstart i klassisk stil på Nordic Centre i Canmore lørdag.

– Hvordan vurderer du sjansene dine lørdag?

– Nå ser jeg veldig positivt på det. Ustjugov har fått seg en liten trøkk han også, og det koster å gå slike løp, så nå kan alt skje. Jeg kjenner at jeg begynner å bli litt mer akklimatisert, og det blir å klemme ut det siste i morgen. Det gjelder å være forsiktig på førsterunden, for det er på slutten det skiller.

– Jeg er på skuddhold, fastslo Northug, som fikk utlevert en hvitbremmet cowboyhatt av klassisk merke etter fredagens løp, og som han lovet å gå med en uke om han skulle vinne lørdag.

30-åringen har på ingen måte gitt seg, selv om han fikk det tøft som så mange andre under påskeføret i Canmore.

Northug er blant de tyngste utøverne og han liker seg ikke når han havner helt nede i løs snø.

– Jeg var veldig skeptisk før start da jeg gikk rundt løypa. Det var løst i bakken, og jeg gikk rundt og lette etter spor. Jeg er ikke så glad i sånt føre. I enkelte lette partier var det glatt, og da ble et slik løp der jeg forsøkte og flyte i det lette terrenget. Etter hvert ble jeg så sliten av jeg ikke klarte å slå om. Jeg fant skyvet og gikk bra, men manglet punsjen på flata. Da blir det hele tiden en mental krig. Du har mest lyst til å legge deg ned, men jeg fikk høre positive sekundering til Ustjugov underveis på sisterunden, og da skjønte jeg at jeg kunne ta en fem-seks sekunder til på den siste kilometeren hvis han var sliten, sa Northug.

Kanskje kan de sekundene bli gode å ha lørdag. Hvis Northug kommer i kapp med Ustjugov før slutten vet vi at han har mye å gi i en eventuell spurt.

Og hva kan Martin Johnsrud Sundby gjøre? Han går ut bare 7,3 sekunder bak Northug igjen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus