Sundby rangerer Kollen øverst

Martin Johnsrud Sundby rangerer femmila i Holmenkollen som sesongens største prestasjon.
Martin Johnsrud Sundby rangerer femmila i Holmenkollen som sesongens største prestasjon. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Av alle klasseløpene som Martin Johnsrud Sundby har levert denne sesongen, så rangerer han parademarsjen på femmila i Holmenkollen aller øverst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Der viste TV-bildene en innbitt Røa-løper i front fra start til mål. En etter en ble konkurrentene most i stykker.

12 verdenscupseirer er det blitt hittil i sesongen.

På NTBs oppfordring er dette Sundbys topp 3-liste:

– Jeg vil rangere femmila i Holmenkollen som nummer én. Det var et fantastisk løp, så vil jeg ha tremila på Lillehammer som nummer to og så synes jeg det var ganske godt gjort å gå igjennom sisteetappen i Tour de Ski med beste etappetid og alene i tet.

Les også: Sundby knuste konkurrentene i Kollen

Ikke nødt

– Du var ikke nødt til å vinne den siste etappen opp Alpe Cermis heller?

– Nei, og det er derfor jeg plasserer den så høyt også. Jeg hadde ikke noe press på meg, og det var heller ingen som jaget meg. Det var hodet som ville gå en raskt i en veldig tøff etappe. Det er tøft å ha den i beltet, gliser Sundby.

– Hvorfor Kollen på topp? Fordi du hadde hatt lyst på den seieren i så mange år?

– Ja, det også, men også fordi det var et rått løp der. Jeg har ingen tall og referanser, men jeg tror det er lenge siden det er blitt gått så fort på en femmil.

– Om noen gang kanskje?

– Det skal jeg ikke mene noe om, men det vi gjorde på den femmilaen var faktisk ganske rått.

Les også: Sundby utklasset konkurrentene

Hele sesongen

– I denne sesongen har du vært i form fra første renn og gjennom hele sesongen. Er det mulig i en VM-sesong som det er neste år?

– Ja, det er det jeg har sagt i de siste årene. Jeg trener for å være i form i en hel sesong. Jeg trener ikke for å gå tre skirenn. Jeg synes at jeg har bevist det i år at det stemmer. Så lenge jeg holder meg frisk, så går det. Utropstegnet i en VM-sesong er å holde seg frisk. I år har jeg vært heldig. Jeg har vært småsyk, men ikke hatt noen dårlige periode.

Martin Johnsrud Sundby er på 5.-plass i sammendraget i Ski Tour Canada foran de fire avsluttende etappene i Canmore. Han har 2.04,8 minutter opp til ledende Sergej Ustjugov.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus