Sprint i VM i skiskyting:

Fourcade tok gull - Ole Einar Bjørndalen følte det som gull

Bjørndalen var storfornøyd med VM-sølvet på pressekonferansen etter sprinten. Se video.

Franskmannen Martin Fourcade tok gull på sprinten. 42-årige Ole Einar Bjørndalen tok sølvet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

VM i skiskyting, resultater 10km sprint for herrer:

1) Martin Fourcade, Frankrike 25.35,4 (0), 2) Ole Einar Bjørndalen, Norge 0.26,9 min. bak (0), 3) Sergej Semenov, Ukraina 0.27,6 (0), 4) Johannes Thingnes Bø, Norge 0.35,5 (1), 5) Dominik Windisch, Italia 0.39,5 (1), 6) Jevgenij Garanitsjev, Russland 0.40,4 (1), 7) Arnd Peiffer, Tyskland 0.42,1 (0), 8) Simon Schempp, Tyskland 0.43,8 (1), 9) Dominik Landertinger, Østerrike 0.46,0 (1), 10) Vladimir Iliev, Russland 0.52,2 (1).

Øvrige norske: 17) Emil Hegle Svendsen 1.15,9 (1), 54) Tarjei Bø 2.09,5 (4), 69) Erlend Bjøntegaard 2.50,1 (3).

Verdenscupen:

1) Fourcade 977 poeng, 2) Anton Sjipulin, Russland 694, 3) Tarjei Bø 606, 4) Schempp 585, 5) Johannes Thingnes Bø 584, 6) Simon Eder, Østerrike 578, 7) Garanitsjev 540, 8) Svendsen 532, 9) Quentin Fillon Maillet, Frankrike 485, 10) Benedikt Doll, Tyskland 475.

Øvrige norske (blant de 30 beste): 11) Bjørndalen 451.

Sprintcupen:

1) Fourcade 378, 2) Schempp 262, 2) Johannes Thingnes Bø 262, 4) Sjipulin 251, 5) Tarjei Bø 228, 6) Peiffer 214.

Øvrige norske (blant de 30 beste): 11) Svendsen 183.

NTB

Medaljen var hans 40. i VM-sammenheng. Og allerede søndag kan det bli mer medaljefangst på jaktstarten. Under forrige skiskytter-VM i Oslo (2000) ble det bronse på Simostranda-ekspressen.

– Det er det beste noen gang (på norsk jord). Det er 16 år siden sist. Jeg har hatt tid til å trene på det, sa en strålende opplagt Bjørndalen etter sølvløpet.

Kun suverene Martin Fourcade var bedre. Verdenscuplederen var 26,9 sekunder raskere enn nordmannen, mens sju tideler skilte ned til treer Sergej Semenov fra Ukraina.

– VM på hjemmebane er like stort som et OL. Forberedelser har vært like som i et OL år. Jeg fikk aldri trent som jeg skulle sist sommer, men da kroppen begynte å funke, har jeg vært like mye på hogget som ønsket, sa Bjørndalen.

Kun én konge

Giganten i skiskyting, og tidenes vinterolympier, fikk spørsmål fra en franskmann om hvordan det var å ha to konger i Norge.

– Vi har kun én konge i Norge. Det er ikke noe å kommentere så mye. Jeg driver med skiskyting, så får han (kong Harald) ta seg av den virkelig kongejobben, sa Bjørndalen.

Sølvvinneren omtalte Fourcade som tidenes mest komplette skiskytter.

– Det han presterer nå er på nivået Raphael Poiree også hadde. Han var også god i alle øvelser, jeg er mer spesifikk på øvelser. Han (Fourcade) går også all in på verdenscupen totalt. Jeg satset bare på én sesong på verdenscupen totalt. Likevel så presterer han i mesterskap år etter år. Han er en veldig komplett løper. Jeg tror mitt toppnivå kanskje var høyere enn hans toppnivå, men han er enda mer komplett, lød Bjørndalens sammenligning av seg selv og det som nå er verdens beste skiskytter.

– Det var et gulløp, bare synd én var raskere enn meg, sa Bjørndalen.

Vraket favorittpar

Lørdag kveld skal han motta sølvmedaljen i Oslo sentrum med tusenvis av norske fans til stede.

– Jeg synes åpningsseremonien var fantastisk. Jeg er sjelden på det, sist var vel under OL i Lillehammer. Åpningsseremoni og hjemmebane er spesielt. Det blir spesielt, selv om jeg gjerne skulle hørt en annen (nasjonal) sang der nede, sa lørdagens VM-toer.

Bjørndalen ofret favorittskiene. Et nytt par ble valgt ut etter intens testing før sprinten.

– Skia mine var perfekte. Alle parametere stemte. De slo til og med ut mitt favorittpar, men det kan bety at de er blitt slitt, sa den detaljorienterte idrettseneren.

Fortsetter likevel?

Han har flere ganger sagt at VM i Oslo er hans siste internasjonale mesterskap, men Bjørndalen blir vag når han blir spurt om det virkelig er slutt. Stadig flere tror 42-åringen forlenger sin eventyrlige karriere.

Han omtalte lørdagens prestasjon som «fantastisk». Fjorårets sykdomsmareritt er glemt.

– Jeg skulle gjerne trent åtte uker i sommer. Det har vært noen kronglete justeringer på veien, men da kroppen svarte på trening har det gått overraskende bra. Jeg hadde kanskje ikke vært her om jeg ikke hadde vært syk i sommer, sa Bjørndalen.

Om muligheten til å ta Fourcade i søndagens jaktstart lød det: – Alt er mulig. 15-16-17 mann kan være på pallen. Det blir et slagsmål.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus