Johannes Thingnes Bø sprakk på siste skyting

Johannes Thingnes Bø var med i seierskampen helt til fjerde og siste skyting i Ruhpolding onsdag, men med tre bom på siste stående endte han på en skuffende 16.-plass.
Johannes Thingnes Bø var med i seierskampen helt til fjerde og siste skyting i Ruhpolding onsdag, men med tre bom på siste stående endte han på en skuffende 16.-plass. Foto: Christine Olsson / NTB scanpix

Johannes Thingnes Bø kjempet om seieren på normaldistansen i Ruhpolding helt til siste skyting, men med tre bom forsvant den sjansen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Johannes Thingnes Bø kjempet om seieren på normaldistansen i Ruhpolding helt til siste skyting, men med tre bom forsvant den sjansen.

– Det så bra ut lenge, men jeg klarte ikke å fullføre helt. Årsaken til at jeg sprakk på siste skyting var nok at jeg ble litt sliten i skallen. Det var lite svart i siktet, men det sier seg selv med tre bom, sa Johannes Thingnes Bø til NTB.

Han kom inn til en 16.-plass etter å ha ligget helt i teten gjennom de første tre skytingene. Han var feilfri både på første liggende og stående. Det ble en bom på annen liggende skyting, uten at det var noen katastrofe, men med tre bom på siste stående skjøt han bort alle muligheter på 20-kilometeren.

Han sa han gikk tom for energi på slutten, men at svikten satt «mellom ørene».

– Jeg fikk ikke kneskjelv eller noe slikt, og jeg er mer sint enn skuffet etter dette. Det var nær, men likevel veldig fjernt, slo Thingnes Bø fast.

Dermed ble Erlend Bjøntegaard best av de norske med sin niendeplass.

– Slik forholdene var i dag, skjønte jeg at det var mye som var helt åpent i dette løpet. Jeg merket tidlig at forholdene, særlig i sporet, ble bedre og bedre, og jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å ta vare på den muligheten jeg fikk, sa Bjøntegaard til NTB etter målgang.

Mest fornøyd med skytingen

Han hadde en bom på hver av de stående skytingene og var 2.04,5 minutter bak den franske vinneren Martin Fourcade i mål.

– Jeg er mest fornøyd med det jeg presterte på standplass, for det var litt utfordrende skyting med noe vind, sa Bjøntegaard etter 18 av 20 mulige treff.

Fourcade klarte seg unna med en bom og var 17,5 sekunder foran østerrikeren Simon Eder på annenplass. Russiske Anton Sjipulin tok tredjeplassen.

Tarjei Bø endte som nummer 11, mens Lars Birkeland ble nummer 24. Emil Hegle Svendsen fikk det ikke til verken i sporet eller på standplass og skuffet med 28.-plass, mens Ole Einar Bjørndalen ble nummer 44. Han klarte ikke engang å sikre verdenscuppoeng.

Skitløp

– Dette var et skitløp, slo Tarjei Bø fast overfor NRK. Han sa at han ikke fikk det til å stemme teknisk, og derfor var han heller aldri med i tetkampen.

– Skuffelsen går fort over, for 11.-plass er ingen krise, men jeg la igjen for mye på standplass i dette løpet. Det var absolutt ikke klaff for min del, sa storebror Bø.

For Erlend Bjøntegaard var det viktig å bli best av de norske med tanke på et VM-uttaket til mesterskapet i Holmenkollen som kommer litt senere. Han er avhengig av å markere seg og gå brukbare løp for å komme med på laget.

– Det er helt klart at gode løp som dette kommer godt med. Nå skal vi også gå en fellesstart senere i uken. Jeg regner med at jeg kommer med på den, og da kommer jeg til å satse maksimalt på å få til et nytt godt løp, sa Bjøntegaard til NTB.

Kvinnene fortsetter med normaldistanse over 15 kilometer i Ruhpolding torsdag.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus