Ruud slet seg videre i Blois-turneringen

Casper Ruud. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Casper Ruud. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Casper Ruud måtte slite med å ta seg videre til 3. runde i Challenger-turneringen i franske Blois. Men Jonathan Eysseric ble slått 2-1 i sett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Eysseric er rangert som nummer 277 på siste ATP-ranking, mens Ruud er ranket som nummer 108.

Onsdagens kamp åpnet bra for Ruud. Den 18 år gamle nordmannen fikk sjansen til å bryte allerede i det første servegamet og utnyttet den sjansen. Det fortsatt derimot ikke like bra.

Ruud har servet godt så langt i turneringen, men slet i sitt første servegame, og franskmannen klarte å bryte tilbake. Den unge norske spilleren hadde også problemer med å holde sitt annet servegame.

Han klarte å bryte tilbake til 2-3, men slet fortsatt med serven slik at franskmannen kunne gå opp til 4-2-ledelse. Eysseric holdt sin egen serve til 5-2. Nordmannen klarte derimot å holde sitt fjerde servegame rent og reduserte til 3-5. Eysseric tok de neste gamet og det første settet 6-3.

I det andre settet hadde Ruud virkelig bestemt seg for å reise seg igjen. Han holdt sitt første servegame og brøt franskmannen i det neste. Plutselig stemte spillet hans bedre, og han gikk greit opp til 3-0. Servingen var fortsatt ikke helt bra, men Eysseric hadde enda større problemer, og nordmannen kunne bryte til 4-0.

Ifølge Ruud selv gjorde han noen dumme valg i det femte gamet og ble dermed brutt igjen. Franskmannen gjorde sin tiende dobbeltfeil da Ruud gikk opp til 5-1. Han servet selv blankt fram til 6-1 i midtsettet.

I det tredje settet ble det et nytt servebrudd umiddelbart og ledelse 2-0. Franskmannen reduserte til 2-2. Så holdt spillerne sine server før Ruud brøt til 4-3-ledelse og servet fram til 5-3. Han hadde en matchball i motstanderes serve, men servet hjem settet og kampen til 6-4.

Det ble en kamp med veldig mange servebrudd og dobbeltfeil for begge spillerne. Ruud hadde fire dobbeltfeil, mens motstanderen hadde hele 15.

Ruud slo for øvrig franskmannen i kvalifiseringen til Australian Open i januar. Også den kampen gikk over tre sett.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden