Brækhus fortsetter på hjemmebane, forhandler med aktuelle motstandere

Cecilia Brækhus like før kampen mot Erica Farias i Bergen sist fredag. Neste kamp for bokseren går i Vestfold. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Cecilia Brækhus like før kampen mot Erica Farias i Bergen sist fredag. Neste kamp for bokseren går i Vestfold. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Proffbokseren Cecilia Brækhus (35) setter alle sine VM-belter på spill under et stevne i Stokke i Vestfold 21. oktober. Men motstanderen er ikke klar.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samme dato er det planlagt et større proffstevne i Skien, bare åtte-ni mil unna. Kevin Melhus brøt nylig – fredag forrige uke – med First Lady Promotion (Brækhus' selskap), og det er hans initiativ å bokse på hjemmebane i Skien.

Det er altså drøyt fire måneder til neste oppgjør for den norske boksedronningen som har vunnet alle sine 31 proffkamper. I forrige uke senket hun argentineren Erica Farias med poengseier på hjemmebane i Bergen.

Neste VM-kamp finner sted i Vestfold, nærmere bestemt på Oslofjord Convention Center i Stokke. Det skjer til tross for at Brækhus drømmer om å gå en kamp i USA.

– Vi kommer fortsatt til å dra til USA, og det er noe jeg føler tiden er inne for. Men jeg gleder meg enormt til å bokse én kamp til i Norge, sa Brækhus under en pressekonferanse på Ullevaal stadion i Oslo torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Dere må huske på at jeg var ute i åtte år, så det er fantastisk for meg å bokse her hjemme. De tre siste kampene har vært helt magiske, la hun til.

35-åringen er verdensmester i bokseforbundene WBA, WBC, WBO, IBF og IBO. Det er ikke lett å finne motstandere hun ikke har slått allerede.

I forkant av møtet med Farias slo hun svenske Klara Svensson, og før det Anne Sophie Mathis (for annen gang). En duell mot Mikaela Laurén, som hun banket i 2010, kan være aktuelt. Selv har Brækhus sagt at drømmemotstanderen er MMA-utøveren Cristiane "Cyborg" Justino.

Også en rekke andre norske boksere skal i aksjon under stevnet i Vestfold lørdag 21. oktober, men det er foreløpig ikke offentliggjort hvem det blir.