Ruud møter kruttsterk spanjol etter Barcelona-seier

Casper Ruud viste muskler i Barcelona mandag.
Casper Ruud viste muskler i Barcelona mandag. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Tenniskometen Casper Ruud tok en overbevisende seier mot Radu Albot fra Moldova i 1. runde i ATP 500-turneringen i Barcelona mandag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ruud vant kampen 6-2, 6–2 og sikret seg plass i 2. runde uten særlig besvær.

I neste kamp venter det som for nordmannen blir en meget vrien oppgave. Spanske Albert Ramos-Viñolas sjokkerte ved å spille seg fram til finale i ATP-turneringen i Monte Carlo i forrige uke. Der fikk han stryk av landsmannen Rafael Nadal.

I 2. runde i Barcelona er Nadal byttet ut med Casper Ruud.

– Jeg tror det blir tøft. Ramos-Vinolas spilte kanskje sitt livs tennis i Monte Carlo. Samtidig kan han kanskje være litt mentalt og fysisk sliten nå. Hvis Casper har en god dag og kan styre spillet, kan han absolutt ha en sjanse, sier pappa Christian Ruud til NTB.

– Casper har trent med Vinolas-Ramos en gang før, og det har vært jevnt på trening. Han har full respekt for spanjolen, men er ikke livredd, tilføyer han.

Kort prosess

Ramos-Vinolas er i øyeblikket rangert som nummer 19 i verden. Ruud har aldri tidligere møtt en spiller av det formatet.

I mandagens kamp gjorde Ruud kort prosess med sin moldovske motstander. Nordmannen brøt Albots serve to ganger tidlig i første sett og så seg deretter aldri tilbake.

– Caspers forehand satt veldig bra. Den fikk Albot tidlig over på defensiven. Han hang rett og slett ikke helt med på tempoet, sånn jeg oppsummerer kampen. Casper var aggressiv, fastslår pappa Ruud.

Albot er rangert som nummer 81 i verden. Ruud var nummer 126 på mandagens ferske liste.

– Det er godt å få seier mot en så bra spiller. Det hjelper på selvtilliten. Og nå har han spilt godt i mange uker. Det har vært en bra erfaring, og dette bygger selvtillit, sier Christian Ruud.

Barndomsdrøm

Sønnen fikk nylig oppfylt en barndomsdrøm da han trente fire dager sammen med nevnte Rafael Nadal.

– Casper har hatt fantastiske uker. Han har trent med Nadal og fått prøve seg i storturneringen i Monte Carlo. Han har fått se hvor lista ligger hver eneste uke, sier pappa Ruud.

Neste store mål er Roland Garros i Paris. Mye tyder på at Norges største tennisstjerne der må gjennom kvalifisering for å få spille hovedturneringen.

– Han har nivået inne til å kvalifisere seg. Når han slår nummer 81 i verden i to strake sett, kan han slå spillere i hovedturneringen i Roland Garros på en god dag, sier Christian Ruud.

Personvernpolicy