Ruud med drømmeseier i Sevilla

Casper Ruud er i storform om dagen. Her avbildet på trening i sommer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
Casper Ruud er i storform om dagen. Her avbildet på trening i sommer. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Casper Ruud sikret seg en svært sterk triumf i Challenger-turneringen i spanske Sevilla. Det norske tennistalentet slo japanske Taro Daniel 2-0 i sett i finalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ruud vant kampen 6-3, 6-4. Han hadde matchball også på 6-3 i annet sett, men japaneren berget først 4-5. Ruud måtte vente til eget servegame før han kunne slippe jubelen løs på 6-4.

Nummer 101

Ruud, som imponerte ved å slå argentinske Pedro Cachin i semifinalen, virket ikke preget av stundens alvor. Til tross for at dette var 17-åringens aller første Challenge-turnering, en turnering på tennisens nest øverste nivå, satte han press på japaneren fra start av. 23 år gamle Daniel, rangert som nummer 101 i verden, ble først brutt til 2-4, kom tilbake til 3-4, men ble brutt igjen til 3-5. Ruud servet inn det første settet, og det norske tennistalentet hadde dermed sikret seg starten han ønsket seg i finalen på grusen i Sevilla.

– Rått

17-åringen fikk en drømmestart på sett nummer to. Han brøt umiddelbart japaneren til 1-0, og gikk opp i 2-0 på egen serve. Og suksessen fortsatte for en Ruud i storform. Kraftfullt spill sørget for en knallsterk 3-0-ledelse i annet sett.

– For et spill av Ruud. Han spiller japaneren av banen. Her knuser han en spiller som nylig var topp 100. Dette er helt rått, utbrøt TV 2s kommentatorduo på 3-0.

Ruud gikk opp til 4-0, før Daniel kjempet seg tilbake til 2-4 og 3-4. Japaneren presset på, men Ruud holdt nervene i sjakk og kjempet inn 6-4 og finaleseier.

Ifølge TV 2s kommentatorer bykser Ruud nå opp til en 270.-plass på verdensrankingen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden
Populært