Kurtovic håper håndballfansen holder seg våkne

Amanda Kurtovic er forberedt på en tøff kamp mot Russland i OL-semifinalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Amanda Kurtovic er forberedt på en tøff kamp mot Russland i OL-semifinalen. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Håndballjentene har fenget TV-seerne under OL. Amanda Kurtovic håper mange vil følge dem i jakten på finaleplass selv om kampen spilles midt på natten hjemme.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvartfinalen mot Sverige samlet på det meste 1,5 millioner seere. Semifinalen mot Russland spilles klokken 01.30 natt til fredag norsk tid. Da må TV 2 regne med mye lavere seertall.

– De som er interessert, får være oppe, og så er det sikkert noen som kan se dagen etter. Vi får håpe så mange som mulig støtter oss, smiler Kurtovic.

Tøff kamp

De norske håndballkvinnene sikret semifinalebilletten med å valse over Sverige (33-20). Spesielt førsteomgangen i kvartfinalen var imponerende.

Larvik-stjernen er likevel forberedt på en knallhard batalje mot Russland i OL-semifinalen i håndball torsdag. Hun tviler på at russerne ble skremt av det norske storspillet.

– Nei, det tror jeg ikke. De har vist at de har et utrolig bra lag. Sånn er det når man har en god dag som vi hadde. Selvfølgelig er det deilig, men slike dager har også russerne hatt, sier Kurtovic til NTB.

God flyt

Hun mener Russland blir en vanskelig motstander i Future Arena.

– Vi har slitt litt med Russland i de siste kampene, men jeg føler vi er i en god flyt nå og må fortsette med det vi gjør. Vi må forberede oss bedre enn noen gang, forteller Larvik-spilleren.

25-åringen var naturlig nok svært fornøyd med Norges spill mot Sverige i kvartfinalen.

– Vi fikk til alle fasene av spillet på en gang. Det var selvfølgelig veldig deilig. Vi var godt forberedt, og vi visste hva de kom med, sier hun.

Håndballjentene jakter sitt tredje strake OL-gull. Kurtovic var med på gullaget i London i 2012.

I den andre semifinalen møtes Frankrike og Nederland. Finalen og bronsekampen spilles lørdag.

Personvernpolicy