Grimsbø sjokkskadet svenskene i OL-fest

Kari Aalvik Grimsbø reddet mange skudd for Norge i 1 omgang. Her jubler hun etter en redning. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Kari Aalvik Grimsbø sto for tidenes norske keeperomgang og styrte Norge til utklassing av Sverige med 33-20 i OL-kvartfinalen.

Nå venter Russland i torsdagens semifinale, og for det norske TV-publikummet starter den kampen 01.30 natt til fredag.

Det lukter nytt norsk OL-gull etter tirsdagens utklassing. Grimsbøs oppvisning var på et nivå som går inn i «hvor var du da Oddvar Brå brakk staven»-kategorien.

– Jeg synes det er veldig vanskelig å beskrive denne kampen akkurat nå. Jeg var veldig fokusert og nesten ikke klar over hvem som hadde skutt etter at det hadde kommet et skudd, sier Kari Aalvik Grimsbø.

71,4 prosent redninger i OL, mot et godt lag, forsvarer plassen som beste norske knockoutomgang noen gang.

– Kari spilte helt fantastisk og var avgjørende for at vi fikk en klar ledelse. Sverige ble satt ut, men jeg hadde ventet meg mer stayerevne av dem, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson.

Kopi?

– Kari spilte en fantastisk kamp i målet. Det er svært sjelden man ser noe sånt. Dette var likt VM-finalen mot Nederland i fjor, sier Norges svenske keepertrener Mats Olsson til NTB.

Grimsbø reddet 15 av 21 svenske skudd som kom på mål før pause. På veien dit sto hun i veien for Sveriges første åtte forsøk.

Og flere av avslutningene kom etter rene dueller fra svenske spillere i god posisjon.

Med en slik keeper kunne det selvfølgelig ikke bli annet enn utklassing. Norge gikk i perioder fullstendig berserk også i angrep og ledet 19-7 ved pause.

Det norske laget fosset over hjelpeløse svensker.

At det roet seg litt i 2.-omgangen var til å leve med. Sveriges Norge-kompleks fikk et nytt kapittel og i samme slengen det meste brutale.

Ute

Danmark er eneste nasjon med tre OL-titler i kvinnehåndball. De kom på rad i tidsrommet 1996-2004. Fortsetter Norge i nærheten av samme stil de nærmeste dagene, utlignes den rekorden.

I den hemningsløse norske jubelen hadde Marit Malm Frafjord det vondt. Hun skadet ankelen med et overtråkk like etter kampstart, og det kan være at hennes OL er over.

Tirsdag morgen lokal tid forsvant hjemmefavoritten Brasil ut av turneringen med et braknederlag for Nederland.