Den uforklarlige skytterbommen

Skytteren Ole-Kristian Bryhn kikker opp på resultattavla i Olympic Shooting Centre i Rio etter kvalifiseringen på 50 meter rifle. Bryhn var svært skuffet etter at han ikke klarte å kvalifisere seg til finalen.
Skytteren Ole-Kristian Bryhn kikker opp på resultattavla i Olympic Shooting Centre i Rio etter kvalifiseringen på 50 meter rifle. Bryhn var svært skuffet etter at han ikke klarte å kvalifisere seg til finalen. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den ene var på gråten og den andre ristet på hodet over egen innsats. De norske OL-skytterne forsto lite av missen på 50 meter liggende fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Odd Arne Brekne og Ole-Kristian Bryhn hadde begge medaljeambisjoner, men kvalifiseringen i Olympic Shooting Centre i Rio ble en gedigen nedtur for den norske duoen. Med 28.- og 43.-plass var nordmennene langt unna å knipe én av de åtte finaleplassene.

– Jeg vet ikke hva som skjedde. Jeg synes jeg skjøt ganske greit, men skjermen viste at jeg traff over alt. Frustrerende, sa Ole-Kristian Bryhn til NTB etterpå.

Den ambisiøse 27-åringen var blank i øynene og hadde gråten i halsen. Følelsen han hadde i kroppen kunne knapt beskrives.

– Helt jævlig. De siste fire årene har jeg lagt ned all trening mot disse 50 minuttene, og så går det sånn som dette, sa han.

Ingen forklaring

Bryhn endte på 616,7 poeng i sin kvalifiseringsrunde, mens Brekne hadde 620,9. Den siste av de åtte ettertraktede finaleplassene gikk til tyske Henri Junghaenel på 624,8 poeng

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Brekne, som var poenget unna en OL-finale på samme øvelse for fire år siden, forlot standplass med samme følelse som lagkamerat Bryhn.

– Jeg klarer ikke sette fingeren på hva jeg ikke gjør riktig i dag. Det er det mest frustrerende, sa sørlendingen og kalte egen poengsum «langt under pari».

Brekne ville imidlertid ikke skylde på OL-nerver.

– Jeg synes kroppen fungerte bra, og spenningsnivået var akkurat der det skulle være for at skuddene skulle sitte, men når vi får dem anvist, går de jo alle veier. Da gjorde jeg jo tydeligvis noe som ikke er riktig, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Hvor ofte går du så rådvill fra en konkurranse?

– Normalt sett kan du klare å resonnere deg litt fram til hva som er årsaken til at det går dårlig. Nå kan det selvfølgelig ha noe med at det er OL, men jeg sitter med følelsen at det var nerver og spenning som ødela for meg, sa han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Dårlig følelse

Ole-Kristian Bryhn vedgikk at han allerede tidlig skjønte at Rio-OLs andre øvelse for hans del ville bli en nedtur.

– Når jeg startet så dårlig som jeg gjorde, mistet jeg bare trykket fra begynnelsen av. Jeg skjønte etter 20 skudd at dette ikke var noen vits og at alt var ødelagt. Samtidig synes jeg at jeg klarte å ta meg sammen og skyte så godt jeg kunne på de 40 siste, sa han.

Heller ikke han ville skylde på OL-never.

– Jeg synes ikke jeg var nervøs på morgenen i det hele tatt, og treningen i går var også bra. Da tenkte jeg at jeg var der jeg skulle være. Så viser det seg at jeg ikke er det i det hele tatt, sa han.

Skal reise seg

Søndag skal både Bryhn og Brekne i aksjon i helmatch-konkurransen i Rio. Før den starter blir det to intensive dager med nullstilling.

– Jeg må bare prøve å nullstille meg, starte på nytt og tenke at helmatchen er en ny mulighet med blanke ark. Men jeg skal være ærlig å innrømme at jeg akkurat nå ser litt mørkt på det, sa Bryhn fredag.

– Hadde det enda vært noe positivt, så kunne jeg tatt med meg det videre. Men jeg føler ikke det er noe å ta med seg, avsluttet han.