Angrepsspillet for svakt da Norge kom på etterskudd i VM-kvalifiseringen

Torbjørn Bergeruds storspilte i det norske målet, men kunne ikke forhindre seksmålsseier til Slovenia i den første kvalifiseringskampen for håndball-VM i Frankrike neste år.
Torbjørn Bergeruds storspilte i det norske målet, men kunne ikke forhindre seksmålsseier til Slovenia i den første kvalifiseringskampen for håndball-VM i Frankrike neste år. Foto: Aleksandar Djorovic / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske spillerne fikk det tøft og tapte 24-18 (10-8) for Slovenia i den første kvalifiseringskampen til VM i håndball for menn i Frankrike neste vinter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det var først og fremst angrepsspillet som ikke satt som det skulle da Norge ble sendt hjem med et seksmålstap før returoppgjøret. I forsvar fungerte det ganske bra for de norske herrene som var presset i store deler av kampen i Celje.

– Vi må gjøre justeringer og helt klart heve angrepsspillet før returkampen til onsdag, sa landslagstrener Christian Berge til TV-kanalen MAX etter kampen.

Førsteomgangen ble veldig målfattig og lagene fulgte hverandre som skygger. Slovenia tok ledelsen og førte i store deler av omgangen, men Norge var foran for første gang etter 16 minutter på stillingen 4-3.

Storkamp

Slovenerne brukte ti minutter av den andre omgangen på å skaffe seg en firemålsledelse, og den ledelsen passet de godt på. De norske spillerne slet mer og mer utover i omgangen med å vinne dueller og få til spillet sitt som de ønsket.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi mistet strukturen i laget og gikk for mye inn i midten, forklarte Berge, som også mente at spillet ble for mye sideveis. Han var ikke fornøyd med den norske prestasjonen og har en jobb å gjøre med laget før returkampen.

Torbjørn Bergerud spilte en storkamp i mål, og også Ole Erevik sto bra de gangene han var innpå i straffekastsituasjoner, men det var ikke nok til å hindre slovenerne å ta en ledelse med seks mål før returkampen i Stavanger kommende onsdag.

– Det var moro å stå i mål med skikkelig «trøkk» i hallen her. Jeg synes vi gjorde en bra forsvarskamp, men det var irriterende å se at vi ikke klarte å score flere mål, sa Torbjørn Bergerud til MAX. Han slo også fast at slovenerne var flinke til å løpe og stoppe de norske angrepsspillerne.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Presset

I Celje var det et presset norsk lag i store deler av kampen, men løpet er ikke helt kjørt, selv om det nok er slovenerne som har VM-billetten i lomma.

Artikkelen fortsetter under annonsen

De norske spillerne var tre mål bak da det gjensto sju minutter, men i overtall var slovenerne raske til å sige fra og hadde god kontroll i sluttminuttene.

Slovenia var det beste laget og vant fortjent. De norske spillerne må heve seg voldsomt for å ha noen muligheter til å spille i VM i Frankrike neste år.

– Det kommer selvsagt til å bli forskjell når vi skal spille på hjemmebane, mente Christian Berge, mens keeper Bergerud håpet at han med storspillet sitt hadde skaffet seg en fordel.

– Jo, det hadde vært fint om spillet mitt har skaffet meg et mentalt overtak på slovenerne før returkampen. Det hadde vært å håpe, slo Bergerud fast overfor intervjuerne fra MAX.

Norge misset VM for menn både i 2013 og 2015. En VM-plass henger også i en tynn tråd etter den første kvalifiseringskampen på bortebane lørdag.