Boasson Hagen vant i Oman

Det var ingen som kunne holde følge med Edvald Boasson da han syklet inn til seier i Oman. Her er han fotografert i Qatar 11. februar i år. Foto: EPA/NTB Scanpix
Det var ingen som kunne holde følge med Edvald Boasson da han syklet inn til seier i Oman. Her er han fotografert i Qatar 11. februar i år. Foto: EPA/NTB Scanpix

Edvald Boasson Hagen hadde mest krefter i den siste bakken og vant den andre etappen av sykkelrittet Tour of Oman. Seieren førte ham også til topps på sammenlagtlisten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdagens 162 kilometer lange etappe fra Omantel hovedkontor til Quriyat ble avsluttet i bratt motbakke. Der imponerte Boasson Hagen voldsomt.

På de siste meterne distanserte 28-åringen samtlige konkurrenter, og det var ikke hvem som helst som ble henvist til de neste plassene. 2014-vinneren av Tour de France, italienske Vincenzo Nibali, ble nummer to, mens den belgiske klassikerspesialisten Greg Van Avermaet tok tredjeplassen.

Deretter fulgte den sterke italieneren Domenico Pozzovivo og franske Davide Rebellin.

– Jeg visste at jeg var i god form. Og det er deilig å få en seier i en fellesstart og ikke bare på en tempo, slik som i Qatar, sa Boasson Hagen til TV 2 etter målgang.

Les også: Manager håper «å få Schumacher tilbake»

Leder sammenlagt

Med seieren overtok Boasson Hagen sammenlagtledelsen i rittet. 28-åringen fra Rudsbygd har nå fire sekunders ledelse på Nibali, mens van Avermaet og franske Romain Bardet følger ytterligere to sekunder bak. Sistnevnte ble nummer åtte på onsdagens etappe.

Nederlandske Bob Jungels, som ledet sammenlagt etter åpningsetappen tirsdag, ble distansert med ett minutt i den siste stigningen onsdag.

Et seks mann stort brudd kom av gårde tidlig på etappen og hadde på det meste over fire minutter tilbake til hovedfeltet. I siste halvdel av etappen ble frontgruppen halvert, slik at bare Jesper Asselman, Alexander Kamp og Pierre-Luc Périchon ble sittende igjen i teten.

Med to mil igjen hadde uansett hovedfeltet innhentet utbryterne, og inn i den siste bakken delte feltet seg i flere mindre grupper. Foran jobbet Edvald Boasson Hagens lagkamerater i Dimension Data godt for å sette nordmannen i en god posisjon. Det betalte seg.

På de siste meterne var det ingen som kunne følge nordmannen.

Les også: Frode Scheie ferdig i Drammen

Ble innhentet

Boasson Hagen vant også en etappe i Tour of Qatar i forrige uke. Da hadde gudbrandsdølen ledertrøya etter tre etapper, men en punktering åtte kilometer før mål på torsdagens etappe kostet trolig nordmannen sammenlagtseieren.

Startfeltet i årets Tour of Oman er stjernetungt. Den store skuffelsen så langt i årets ritt har vært australske Richie Porte. BMC-rytteren hadde det tungt på åpningsetappen tirsdag, og tapte nye tre minutter til teten dagen derpå.

Sven Erik Bystrøm ble nest beste nordmann på onsdagens etappe med sin 18.-plass.

Torsdag fortsetter Tour of Oman med en 176,5 kilometer lang og flat etappe fra Al Sawadi til Naseem Park. Der må Alexander Kristoff finne seg i å være en av favorittene.

Les også: United-fansen planlegger billettprotest

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus