Rio-OL gjør at få satser på innendørs-VM i friidrett

Isabelle Pedersen er en av to norske utøvere som satser på innendørs-VM i friidrett midt i mars. Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
Isabelle Pedersen er en av to norske utøvere som satser på innendørs-VM i friidrett midt i mars. Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Hekkløperen Isabelle Pedersen og Hedda Hynne på 800 meter er de eneste norske friidrettsutøverne som satser på innendørs-VM i friidrett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Seks av våre beste er kvalifisert for mesterskapet som går i Portland i USA fra 18. til 20. mars, men det er bare Pedersen og Hynne som vil stille der. Det er helt greit for meg, for vi følger individuelle opplegg i år. Hver enkelt får selv bestemme hva som er best for dem med tanke på OL i Rio, forteller sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

Sportssjefen er veldig fornøyd med starten på sesongen. Allerede har norske friidrettsutøvere satt fire norske rekorder innendørs. Ved siden av Amalie Iuel på 400 meter og Hedda Hynne på 800, har også stafettlagene for kvinner og menn på 4 x 200 meter satt både norske og nordiske rekorder i helgens innendørslandskamp.

– Starten på sesongen har vært over all forventning bra, sier Nilsen.

Isabelle Pedersen trener og forbereder seg for sesongen i USA. Hun har trent bra, men har vært gjennom en liten sykdomsperiode den siste tiden.

– De tilbakemeldingene jeg har fått fra Isabelle tyder på at hun har trent bra. Hun er helt frisk nå og står foran sesongdebuten i et stevne i New York kommende lørdag. Det blir spennende, forteller Nilsen.

Personvernpolicy