Solbakken-tap etter forsvarsglipp

Riyad Mahrez (til venstre) og Jamie Vardy jubler etter mål. Foto: Phil Noble, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Leicester er uten poengtap etter tre kamper i mesterligaen. Ståle Solbakkens FC København tapte for første gang på 24 forsøk da det ble 0-1 tirsdag.

Den engelske tittelforsvareren har dermed ni poeng, og det er flere enn på åtte serierunder i Premier League denne høsten.

Etter 23 kamper uten tap kom nederlaget for FCK. Leicester var det beste laget i 2.-omgangen, og seieren var fortjent.

Likevel viste københavnere at de ikke på noen måte spilles ut mot et såpass godt lag som Leicester.

Fire minutter før slutt reddet Kasper Schmeichel en kjempesjanse fra FCK. Dansken var lynraskt nede og parerte det som store deler av stadion trodde var utligningen.

Åpent

Tom Høgli satt på gjestebenken benken hele kampen. FCK var like gode som Leicester i 1.-omgangen, men glemmer man markeringen i mesterligaen, blir det som regel straff å få.

Riyad Mahrez fikk stå veldig alene inne i feltet. Han flikket inn 1-0 like før pause.

Dermed var FCK nødt til å endre litt på sin taktikk tidligere enn planlagt.

Brugge klarte bare 1-1 hjemme mot Porto. Det betyr at FCK har to poeng å gå på med tanke på sikre andreplassen. Den gir billett til cupspillet.

Gjenstående FCK-kamper: Leicester (h, 2. november), Porto (h, 22. november) og Brugge (b, 7. desember).