Liverpool-duo scoret for Brasil

Roberto Firmino kom inn som innbytter og scoret for Brasil mot Bolivia. Foto: Ricardo Moraes, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Liverpool-spillerne Philippe Coutinho og Roberto Firmino scoret to av målene da Brasil vant 5-0 mot Bolivia i den søramerikanske VM-kvalifiseringen.

Det var imidlertid Neymar som startet målfesten med sin 1-0-scoring etter 11 minutter. Barcelona-spissen utnyttet en grov feil i Bolivias forsvar og spilte vegg med Gabriel Jesus før satte ballen i åpent mål.

I det klokka passerte 25 minutter noterte Coutinho seg i målprotokollen da han satte ballen i lengste hjørne fra kort hold.

Før pause la Filipe Luís og Gabriel Jesus på til 3- og 4-0. Spesielt 4-0-scoringen var svært vakker. Jesus fikk en nydelig stikker fra Neymar og vippet ballen opp i nettaket. Dermed var kampen i realiteten over før lagene gikk i garderoben.

I det 67. minutt kom Firmino inn for Jesus. Under ti minutter senere fastsatte han sluttresultatet til 5-0 med en god heading etter et hjørnespark.

Neymar måtte på sin side bli byttet ut etter at han pådro seg et kutt over øyet. Blodet rant nedover kinnet på Barca-stjernen, men han var bevisst og gikk av banen for egen maskin.

Cavani-dobbel

I Uruguays 3-0-seier mot Venezuela startet som vanlig Luis Suárez og Edinson Cavani i tospann på topp, men torsdag kveld var det sistnevnte som stjal overskriftene. Med to scoringer ble Cavani kampens store spiller.

Nicolás Lodeiro scoret Uruguays første etter et millimeterpresist innlegg fra Suarez. Barcelona-spissen hadde også en leken assist på Cavanis 3-0-scoring.

Argentina, uten Lionel Messi, klarte ikke å hamle opp med Peru på bortebane. To ganger gikk argentinerne opp i ledelsen, men Peru utlignet hver gang. Funes Mori og Gonzalo Higuaín scoret for gjestene, mens Jose Paolo Guerrero og Christian Cueva sto bak Perus mål.

Uruguay topper

I de to øvrige kampene i den søramerikanske VM-kvalifiseringen vant Colombia 1-0 borte mot Paraguay, mens Ecuador vant komfortabelt 3-0 over Chile på hjemmebane.

Etter ni runder leder Uruguay kvalifiseringen foran Brasil. I tillegg er Ecuador og Colombia i skrivende stund sikret en plass i VM. Argentina ligger på sin side an til omspill mot vinneren av kvalifiseringen i Oseania.