Tromsø tok et steg ut av nedrykksstriden

Simen Wangberg scoret det første målet da Tromsø slo Sogndal 2-0 søndag.
Simen Wangberg scoret det første målet da Tromsø slo Sogndal 2-0 søndag. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Simen Wangberg og Ulrik Yttergård Jenssen sørget for at Tromsø vant 2-0 over Sogndal og tok et steg vekk fra nedrykksstriden i eliteserien.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Seieren gjør at Tromsø klatrer til 27 poeng – fire poeng mer enn Aalesund som ligger på kvalifiseringsplass.

– Det var en fint gjennomført kamp. Vi fikk vant 2-0 og burde hatt flere mål. Men med tre poeng ser vi oppover på tabellen og har ny hjemmekamp neste lørdag. Laget er i fin framgang, sa Tromsø-trener Bård Flovik til TV 2 etter kampslutt.

Mot Sogndal sendte midtstopper Simen Wangberg laget i ledelsen etter 26 minutter da han dukket opp og stanget ballen i åpent mål etter at Sogndal-keeper Mathias Dyngeland misset på en utboksing.

Yttergård Jenssen doblet

Like før pause doblet hjemmelaget ledelsen da Ulrik Yttergård Jenssen drev fremover med ballen før han satte ballen i Dyngelands lengste hjørne.

Gjestene var aldri i nærheten av å hente opp vertenes ledelse og etter 57 minutter fikk Runar Espejord muligheten til å avgjøre alene med keeper. Chipforsøket endte imidlertid over mål.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter 80 minutter fikk samme mann sjansen på ny og forsøkte seg med samme avslutningsteknikk, men forsøket ble reddet av Dyngeland.

– Vi er skuffet, men sånn er det. Vi forsvarte ikke målet vårt godt nok og vi scoret ikke mål. Vi klarte ikke skape noe mot et kompakt Tromsø-lag. Det er tungt å tape, men nå må vi bare brette opp ermene, sa Sogndal-trener Eirik Bakke etter kampslutt.

Tredje hjemmeseier

Seieren er Tromsøs tredje på eget gress denne sesongen og laget dermed klatrer opp i ryggen på søndagens motstander som har 28 poeng på tiendeplass.

Tromsø spiller hjemme også neste serierunde når laget tar imot Lillestrøm.