Ranieri mener Hull var det beste laget

Hulls Robert Snodgrass med Adam Diomande på ryggen.
Hulls Robert Snodgrass med Adam Diomande på ryggen. Foto: Craig Brough / Reuters

Leicester ble den første regjerende seriemester til å tape åpningskampen etter 1-2 borte mot Hull. Claudio Ranieri innrømmet etterpå at Adama Diomandés mannskap vant fortjent.

Nyopprykkede Hull er dømt nord og ned, men overrasket med å slå tittelforsvarer Leicester i Premier League-åpningen. Adama Diomandé scoret det første målet.

– De (Hull) spilte best. Vi gjorde to feil, og de scoret to mål. Vi misset to tidlige sjanser til å score, sa Leicester-manager Ranieri til BBC.

Etter det mildt sagt sensasjonelle seriegullet forrige sesong, tror italieneren på en knalltøff oppfølgingssesong.

– Jeg har sagt til mine spillere at denne sesongen blir hardere enn den forrige.

Diomandé i sentrum

Nordmannen Diomandé var i aller høyeste grad med på Hull-moroa og var mannen som ble kreditert 1-0-scoringen helt på tampen av første omgang.

Målet kom på et slags brassespark, og det var ikke lett å se om det var Holmlia-gutten eller Abel Hernández som var sist på ballen. Hernandez var den som jublet mest, men det ble Diomande som for en stakket stund var toppscorer i Premier League helt alene.

Ikke dårlig for en debutant i det gjeve selskap. Diomande er ifølge VG nordmann nummer 63 som har spilt i Englands øverste divisjon.

Liten tro

På forhånd var det få som levnet Hull store muligheter. Svært mange har tippet dem helt nederst på tabellen når sesongen er over i mai.

Manager Steve Bruce ga seg for kort tid siden og skyldte på rot og usikkerhet, og for tiden er Mike Phelan midlertidig sjef. Vi kan legge til at klubben ikke har kjøpt en eneste spiller siden opprykket fra mesterskapsserien, en hel haug av spillere er på en lang og vond skadeliste og på toppen av det hele er det stor usikkerhet rundt både økonomi og eierskap. Et kinesisk konsortium har lagt inn bud på klubben, men noe kjøp er ennå ikke realisert.

Hull er en klubb i krise.

Jubel

Da var det ikke rart at de nederlagsdømte jublet av full hals da Diomande ordnet 1-0 rett før pause. Ledelsen var av det heldige slaget. Leicester spilte en tidvis meget god 1. omgang, og mannskapet til Claudio Ranieri skapte et vell av sjanser som de ikke utnyttet godt nok.

Bare 16 sekunder var spilt av 2. omgang da fjorårets gedigne fotballoverraskelse fikk et litt heldig straffespark. Riyad Mahrez var sikker fra krittmerket og utlignet til 1-1.

Da trodde de fleste at Leicester ville snu det hele, men nei, da. I stedet vartet Leicesters keeper Kasper Schmeichel opp med et elendig utkast, som til slutt endte med at Robert Snodgrass knallet ballen knallhardt og utakbart i mål fra rundt 10 meters hold 12 minutter ut i omgangen.

Flere mål kom ikke, og da ble det en aldri så liten smell i 2016/2017-sesongens første kamp i Premier League.