Gjennombrudd for Portugals nye stjerne

Renato Sanches scorer på straffespark i Portugals kvartfinaleseier mot Polen. Foto: Christian Hartmann, Reuters / NTB scanpix
Renato Sanches scorer på straffespark i Portugals kvartfinaleseier mot Polen. Foto: Christian Hartmann, Reuters / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

18-årige Renato Sanches vil aldri glemme kvartfinalen i fotball-EM. Med storspill og scoring både i kampen og straffesparkkonkurransen fikk han sitt store gjennombrudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ingen hemmelighet at han er god. Bayern München betalte nylig 35 millioner euro for å hente ham fra Benfica, og han ble kåret til kampens spiller for sitt innhopp mot Kroatia i åttedelsfinalen. Likevel var det overraskende at han skulle gjøre det så godt i sin første kamp fra start.

– Vi kom under veldig tidlig, men vi trodde hele tiden at vi skulle greie det. Vi jobbet hardt og gjorde vårt beste. Heldigvis scoret jeg, men det var laget som gikk videre, sa han.

Han var ikke lei seg for at han for annen gang på rad måtte møte til pressekonferanse fordi han var kåret til banens beste.

– Laget kommer først, men det er viktig å få personlige utmerkelser også, sa han.

Unggutten parerte på strak arm da han ble spurt om Portugal ikke har vært heldig som er i semifinale uten å ha vunnet en kamp etter 90 minutter.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus