Hansen etter nytt «Dio»-brudd: – Helt grusomt

Mjøndalens Vamouti Diomande fraktes av banen på båre etter en skade i eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Start i fjor. Nå er skaden slått opp.
Mjøndalens Vamouti Diomande fraktes av banen på båre etter en skade i eliteseriekampen i fotball mellom Mjøndalen og Start i fjor. Nå er skaden slått opp. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Vamouti Diomande har kjempet i over ett år for å komme tilbake på fotballbanen. Mandag slo han opp den alvorlige kneskaden i en rekruttkamp for Mjøndalen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i eliteseriekampen mot Start 18. april i fjor at Diomande pådro seg en alvorlig skade som har preget 25-åringen siden. Afrikanerens kne var rett og slett var ødelagt, og det var lenge fryktet at vingens karriere kunne være over.

Mandag kveld slo han opp bruddet i en rekruttkamp for Mjøndalen mot Åssiden i 3. divisjon.

– Jeg har helt vondt i magen, sier Mjøndalen-trener Vegard Hansen til NTB.

Han satt i speakerbua i Mjøndalen og så hendelsen med egne øyne. Treneren forteller at folk stivnet til på tribunen. Diomande, som ikke ble taklet i øyeblikket skaden inntraff, ble fraktet bort i ambulanse.

– Det så ut som han skled. Nå har jeg fått melding fra sykehuset om at bruddet er slått opp, og det er det samme som sist.

– Det er forferdelig trist for «Dio», helt grusomt. Jeg synes så synd på den gutten. Han har jobbet så hardt og så lenge. Vi har fryktet at noe slikt kunne skje, men har blitt forsikret om at det skulle være sikkert å bruke han mer.

Diomande gjorde comeback i 1. divisjon 21. mai mot Jerv. Siden har han fått ytterligere to innhopp.

Personvernpolicy