Rashford sendte Aston Villa ned

Marcus Rashford scoret igjen for United.
Marcus Rashford scoret igjen for United. Foto: Jason Cairnduff / Reuters
Artikkelen fortsetter under annonsen

For Marcus Rashford er Premier League-eventyret akkurat i gang, for Aston Villa er det over. Den 18 år gamle Manchester United-spissen scoret kampens eneste mål på Old Trafford og sendte Villa ned.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Aston Villa gikk på sitt niende strake tap i serien og har nå ikke mulighet til å hente seg opp på trygg grunn. Dermed må Birmingham-klubben ta turen ned til den engelske mesterskapsserien for første gang i Premier Leagues historie. Forrige gang Aston Villa var på nivå to var i 1987/88.

– Vi har sett tegnene i flere sesonger nå. Det er rett og slett trist for Premier League, sier TV 2-kommentator Petter Myhre.

Ingen lag har rykket ned så tidlig siden Portsmouth var nedrykksklare med fem runder igjen i 2009/10-sesongen.

– Jeg synes Villa-spillerne var fantastiske. Vi hadde energi og ønsket å holde oss til planen. Vi kunne fått uavgjort. Vi skal sørge for at Villa kommer tilbake til Premier League, det er jeg sikker på. Den prosessen må starte nå, sier Villa-manager Eric Black, som tok over for Remi Garde for drøyt to uker siden, ifølge BBC.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Rooney tilbake

Louis van Gaal gjorde fem bytter på laget som slo West Ham i semifinalen i FA-cupen onsdag. Men til tross for at kaptein Wayne Rooney var en av dem som kom inn på laget, beholdt unge Rashford plassen.

18-åringens scoring, hans sjuende på 12 kamper, etter 32 minutter ble kampens eneste i en ellers sjansefattig kamp.

– Det Rashford gjør er helt utrolig. Han er ung, men scorer mange mål. Forhåpentlig blir han i klubben for å skape historie, skryter United-keeper David de Gea.

Aston Villa hadde tre store muligheter til å redde ett poeng rett før slutt, men Rudy Gestede klarte ikke å få ballen i mål i noen av tilfellene.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi fikk tre poeng og har en liten luke på Southampton og West Ham. Jeg er ikke veldig fornøyd med prestasjonen. Vi er nødt til å drepe kampene mye tidligere, sa Van Gaal etter kampen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Stolpen i veien for Villa

Hjemmelaget fremsto ganske trege den første halvtimen på Old Trafford med kaptein Rooney tilbake og Anthony Martial på benken.

Rashford kom med et lite forvarsel før scoringen da han kom til et innlegg Joleon Lescott satt like utenfor eget mål, mens Juan Mata hadde et skudd som gikk til innkast. Like etter fant 18-åringen mål da Antonio Valencia sendte en markkryper foran mål.

Rashford hadde muligheten til å doble ledelsen fra kort hold etter hvilen, før Aston Villa mobiliserte i sluttminuttene da de traff stolpen.

Det gjorde også Memphis Depay, men det ble med den ene scoringen på Old Trafford.

For Manchester United lever drømmen om topp fire med tre nye poeng. Laget har holdt nullen i 11 av sine 16 siste hjemmekamper i Premier League. Onsdag kommer Crystal Palace på besøk.