Legia kvittet seg med Berg

Henning Berg fikk sparken i Legia søndag.
Henning Berg fikk sparken i Legia søndag. Foto: Kacper Pempel / Reuters

Henning Berg er ferdig som trener i Legia Warszawa. Han ble sparket søndag etter 2-2-kampen borte mot Gornik Zabzre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berg fikk dermed vel halvannet år i klubben, og han ledet Legia til ligagull i sin første sesong og cuptriumf sist vår. Hovedstadsklubben bekrefter at arbeidsforholdet er over på sin hjemmeside.

– Vi er ikke lenger garantert å oppnå målene vi har satt for denne sesongen i form av resultater og utvikling av Legia med den nåværende treneren, skriver klubben på nettstedet.

Den norske treneren ble ikke overrasket over klubbens beslutning. Berg har sett hvor det har vært på vei mot den siste tiden.

– Jeg har en dialog med klubben. Hva vi har snakket om, må jeg holde for meg selv inntil videre. Så får vi se hva som skjer nå. Det er jo ting som tyder på at de vil bytte, sa Berg til NTB tidligere søndag før avskjedigelsen var klar.

Stor suksess

Nordmannen var lenge en stor suksess i polsk fotball. Berg vant ligagullet i sin første sesong i Polen. I fjor sommer rundspilte Legia Celtic i mesterligakvalifiseringen, men ble kastet ut av turneringen etter en administrasjonsfeil. Så vant Legia sin gruppe i europaligaen før det ble stopp i cuprundene mot Ajax.

– Vi avslutter forholdet med gjensidig respekt. Vi husker resultatene vi oppnådde forrige sesong i de europeiske cupene. Det vil være gunstig for oss i europeiske turneringer i de kommende årene, skriver klubben.

– Hvis vi (helnorsk trenerteam) må gå, så er det bedre å gjøre det nå etter at vi har gjort det bra enn om vi hadde mislyktes. Vi har tross alt vunnet serie og cup og vunnet gruppespillet i europaligaen, sa Berg.

Heller ikke hans norske støttespillere i klubben, Pål Arne Johnsen, Kas Sokolowski og Geir Kåsene, får fortsette i Legia.

– Det er mye her vi ikke kan styre. Det gjelder blant annet kjøp og salg av spillere. Men jeg vet at jobben vi har gjort med dette laget og denne troppen, er veldig, veldig bra, sa Berg.

Russisk erstatter

Russeren Stanislav Tsjertsjesov overtar trolig jobben. Han er ansett som en beinhard leder og av flere kalt en «diktator». 52-åringen har ledet en rekke russiske klubber. Den forrige var Dinamo Moskva fra 2014 til 2015. I juli ble han enig om å avslutte kontrakten.

Berg-sparkingen lå i kortene et par uker. Legia har ikke startet sesongen særlig bra, verken hjemme eller i europaligaen.

– Jeg takler dette. Jeg har 20 år i toppfotballen bak meg og vet at det kan skje så mye, sa Berg.

Ifølge kjennere av polsk fotball skal store deler av den fanatiske Legia-fansen ha gått mot Berg den siste tiden.

Berg ledet Blackburn i vel 50 dager i 2012. Han ble sparket etter svake resultater og fikk med seg en fallskjerm på cirka 18 millioner kroner.

Den tidligere landslagsstopperen har kontrakt med Legia fram til sommeren 2018. Nå venter forhandlinger om etterlønn.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus