Joselu sendte Real Madrid til mesterligafinale med sen måldobbel: – Han fortjener det

Joselu ble overveldet av følelser etter å ha sendt Real Madrid til mesterligafinale med to mål i sluttminuttene mot Bayern München. Foto: Jose Breton, AP / NTB Foto: NTB

Real Madrid var på vei ut av mesterligaen med 0-1 for Bayern München, men så kom Joselu inn. Med mål i 88. og 91. minutt sikret han finaleplass.

Manuel Neuer storspilte og så ut til å bli den store Bayern-helten sammen med målscorer Alphonso Davies, men så slapp han Real Madrid inn i kampen med en kjempetabbe.

I det 88. minutt ga keeperen en helt unødvendig retur på et enkelt skudd fra Vinicius Junior, og Joselu satte inn returen fra kort hold.

Sekunder etter at kampen gikk inn i overtiden, beinet Joselu ballen i mål igjen, etter et hjørnespark Bayern ikke greide å klarere. Dommeren annullerte for offside på pasningen fra Antonio Rüdiger, men han fikk beskjed fra VAR-rommet om å vente med å sette i gang spillet, og etter ett minutt fikk han høre at målet var korrekt.

Dermed fikk Bayern München en smell som bare kan sammenlignes med mesterligafinalen for 25 år siden, da Manchester United vendte til seier med to mål på overtid og Ole Gunnar Solskjær ble matchvinner.

Denne gang var det 34-årige Joselu, født i Stuttgart og innleid fra Espanyol, som ble banemann for Bayern.

– Vi har flere ganger virket død og begravet, men vår mentalitet er at vi aldri gir oss. Våre tilhengere gir oss energien vi trenger, sa Jude Bellingham til TNT Sports.

– Joselu fortjener dette. Han er en fantastisk ressurs i troppen.

Neuers mareritt

Neuer opplevde samme mareritt som en av hans forgjengere i Bayern-målet, Oliver Kahn. Han var den store spilleren i VM i 2002 helt til hans kjempetabbe i finalen gjorde Brasil til mester.

– Manu hadde reddet oss hele kvelden, og så gjorde han en feil han ikke vil gjøre igjen de neste 100 årene, sa Bayern-trener Thomas Tuchel til DAZN.

– Det gjør vondt å tape slik, og det vil ta tid å komme over det, men vi ga iallfall absolutt alt. Det var litt for mange skader, for mange kramper, la han til.

Davies' mål så ut til å bli det eneste på Estádio Bernabeu, takket være en storspillende Neuer. Bayern-målet ble pepret med skudd fra Vinicius Junior og Rodrygo, men den 38-årige keeperen kom i veien for alt.

Noen av redningene var i ypperste verdensklasse, spesielt dobbeltredningen i det 13. minutt da han først slo et skudd fra Vinicius Junior i stolpen og så stoppet returen fra Rodrygo.

Vakkert mål

Davies kom inn da Serge Gnabry måtte ut med skade i første omgang. I det 68. minutt jaget han et langt framspill fra Harry Kane på venstresiden, skar inn mot hjørnet av 16-meteren og skrudde ballen mellom Rüdiger og Dani Carvajal inn i lengste hjørne. Det gjorde canadieren med «feil» bein, det høyre.

Fire minutter senere var Davies sist på ballen da den havnet i Bayern-målet, men etter VAR-titting annullerte dommer Szymon Marciniak korrekt.

Luka Modric slo et hjørnespark skrått ut til Federico Valverde, som skjøt den flatt inn i feltet. Der styrte Nacho den mot mål, men den traff Davies og utmanøvrerte Neuer.

Da lå Joshua Kimmich på bakken, etter at Nacho hadde plassert begge hendene i ansiktet hans og dyttet ham over ende. Det var et klart frispark.

Joselu igjen

Da så Real Madrid ut til å måtte vinke farvel til drømmen om å krone sesongen med klubbens 15. tittel i den gjeveste europacupen, men i det 81. minutt kom Joselu inn for Valverde.

I fjor kom han inn akkurat på samme tidspunkt i Spanias EM-kvalifiseringskamp mot Norge i Málaga, og han scoret to ganger før kampen ble blåst av. Målene han scoret onsdag vil nok leve lenger i minnet.

Dommeren hadde signalisert ni tilleggsminutter, men VAR-dramaet på overtid bidro til at det måtte spilles hele 15. Matthijs de Ligt fikk ballen i mål for Bayern helt på tampen, men det var allerede blåst for en hårfin offside.

Dermed kunne Real Madrid-spillerne ikle seg trøyer med «A por la 15», som betyr at klubben skal spille for den 15. tittelen.

Bayern var på vei til finale mot Borussia Dortmund på Wembley, akkurat som i 2013. I stedet blir det Real Madrid som får møte Julian Ryerson og hans lagkamerater.

De vil nok selge seg dyrt i jakten på sin klubbs 2. mesterligatriumf.