Brann røk ut for lag fra 1. divisjon – cupexit også for Glimt

Levanger jubler for seier mot Brann på TOBB Arena Levanger.
Levanger jubler for seier mot Brann på TOBB Arena Levanger. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Det ble mageplask for Brann med 0-1-tap borte mot Levanger i cupens 3. runde. NM-reisen er også over for fjorårsfinalisten Bodø/Glimt.

Arne Gunnes ble Levangers store cuphelt. Han skled inn vinnermålet etter åtte minutters spill.

Trønderne fra 1. divisjon holdt unna og tok seg overraskende videre på bekostning av cupmesteren fra 2021/22-sesongen. Seieren kom på samme tid som trønderbastionen Rosenborg røk 0-1 i Fredrikstad.

– Jeg er kjempestolt. Vi gjorde en del bytter inn mot denne kampen, men vi er virkelig et lag. Guttene som kom inn, hadde hjertet utenpå drakta, sa Levangers spillende assisttrener Jo Sondre Aas til NRK.

Brann klarte aldri å sette sammen et kjør som truet onsdagens skrellresultat.

– Dette var ikke en god kamp av oss. Det gikk sent, og vi truet ikke nok med ball. Vi hadde fire-fem sjanser og kunne vært heldige med å få ekstraomganger, men prestasjonen var for dårlig, sa Branns assistenttrener Erik Huseklepp til Bergens Tidende.

Slo sprekker

Lenger nord falt en annen storfavoritt. Bodø/Glimt banket Lillestrøm 5-0 på bortebane i Eliteserien nylig, men hjemme på Aspmyra ble det 2-4-tap da lagene møttes til utslagskamp.

Gjermund Åsen tok gjestene foran tidlig da en markkryper gikk inn via stolpen. Et distanseskudd fra Håkon Evjen ga 1-1 før omgangen var halvspilt. Ballen sneiet innom en LSK-spiller og endret retning.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Gjermund Åsen (t.v.) scoret to mål og hadde grunn til å smile i Lillestrøms cupseier borte mot Bodø/Glimt. Her er han bak Glimt-profilen Patrick Berg. Foto: Mats Torbergsen / NTB Foto: NTB

Åtte minutter senere var Lillestrøm tilbake i føringen etter et strålende angrep. Félix Vá sørget for det da han ble spilt fram av en uselvisk Eric Kitolano. Tidligere i uken ble Vá utestengt i tre seriekamper for det røde kortet han fikk mot HamKam.

Glimt fikk med seg 2-2 til pause takket være Jens Petter Hauge, men problemene stoppet ikke der. Fire minutter ut i 2.-omgangen traff LSK-kaptein Åsen godt igjen, og et snaut kvarter senere la Ruben Gabrielsen på til 4-2 med pannen.

Bodø/Glimt har vært i to av de tre siste cupfinalene. Begge ble tapt 0-1 for Molde.

RBK sendt ut av egen spiller

Rosenborg ble senket av egen spiller, da Aga sendte Fredrikstad videre i cupen på bekostning av trønderne.

Aga er utlånt fra Rosenborg til Fredrikstad og gjorde livet svært surt for trønderne onsdag. Han dukket opp på bakerste stolpe og banket ballen i mål. 23-åringen la ingenting mellom i feiringen av målet mot gamle lagkamerater. Innlegget kom fra Ludvig Begby.

RBK presset på for utligning de siste minuttene, men de fikk ikke ballen i mål. Helt på tampen headet Ole Sæter i tverrliggeren for trønderne.

Aga ble hentet til Rosenborg fra svenske Elfsborg for et drøyt år siden. Han ble i fjor sommer utlånt til Fredrikstad på en avtale ut året og returnerte til Østfold foran inneværende sesong.

Rosenborg har sammen med Odd flest cuptitler med tolv. Trønderne ble sist mester i 2018. Fredrikstad står med elleve der den siste triumfen kom i 2006.

Sandnes Ulf sørget for at nok et eliteserielag er ferdigspilt i årets fotball-NM. Odd ble sendt ut med 4-5-tap på bortebane. for Vålerenga ble det en etterlengtet opptur da de slo ut hardt pressede Tromsø i cupen etter ekstraomganger.

Kontrollert videre gikk HamKam etter 3-1 borte mot Egersund, mens Eidsvold Turn fra nivå tre slo ut Åsane fra 1. divisjon med 2-1-seier.

Lysekloster avanserte etter 2-1 over fjorårets semifinalesensasjon Kjelsås.