Seier for Lillebergs Lightning i målrik kamp på hjemmebane

Toronto Maple Leafs' Auston Matthews (34) jages av Tampa Bay Lightnings Nick Perbix (48) mens målvakt Matt Tomkins (90) tar seg av pucken i tredje periode. Foto: Frank Gunn / The Canadian Press / AP / NTB Foto: NTB

Norske Emil Lillebergs Tampa Bay Lightning slo Toronto Maple Leafs 6-4 på hjemmebane i onsdagens NHL-oppgjør.

Maple Leafs superstjerne Auston Matthews kunne ha blitt den første spilleren i NHLs historie som scorer 70 mål i én sesong på over 30 år. Det klarte han imidlertid ikke.

Derimot ble Tampa Bays Nikita Kucherov den femte NHL-spilleren som har hatt 100 assister i én sesong.

Lightning tok en tidlig ledelse med 2-0 før det var gått sju minutter. Nicholas Paul og Kucherov sto for de to første målene. Maple Leafs' Ryan Reeves satte inn gjestenes første mål etter 13:18.

I andre periode satte Lightning pucken inn i canadiernes nett tre ganger - med scoringer av Anthony Duclair, Brayden Point og Brandon Hagel.

Hjemmelagets Tanner Jeannot sto for det sjette målet etter 11:27 i tredje periode. Maple Leafs' TJ Brodie fikk sin første scoring i sesongen da han satte pucken i mål på 14:02. Pontus Holmberg fulgte opp med gjestenes tredje mål på 16:20. John Tavares sto for Maple Leafs fjerde og siste puck i buret på 19:23.

Lilleberg fikk være 19 minutter og 47 sekunder på isen.

Kampen var den siste for 23 år gamle Lilleberg og laget hans før NHL-sluttspillet. I første runde i sluttspillet skal Lightning møte Florida Panthers.