Nottingham Forest anket poengstraffen i Premier League

Illustrasjonsbilde av Nottingham Forest-spillere. Foto: Rui Vieira / AP Photo / NTB.
Illustrasjonsbilde av Nottingham Forest-spillere. Foto: Rui Vieira / AP Photo / NTB. Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nottingham Forest bekrefter at de har anket straffen de fikk på fire minuspoeng for brudd på ligaens regler for lønnsomhet og bærekraft.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det skriver de i en pressemelding på sine nettsider.

«Nottingham Forest kan bekrefte at de i dag har anket den firepunktssanksjonen som ble pålagt av kommisjonen», heter det i meldingen.

Poengtrekket ble bekreftet i forrige uke. Det er en uavhengig kommisjon som har ilagt Nottingham straffen.

Minus fire poeng sendte Forest under nedrykksstreken i den engelske toppdivisjonen, med ett poeng opp til Luton på trygg plass.

Etter poengtrekket ble bekreftet gikk klubben hardt ut i en uttalelse og skrev at de var «ekstremt skuffet». Samtidig ble det rettet kraftig kritikk mot Premier League-ledelsen, blant annet med henvisning til høringen i saken som ble gjennomført for en tid tilbake.

«Vi var ekstremt forferdet over tonen og innholdet i Premier Leagues argumentasjon overfor kommisjonen», skrev Forest.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Premier League anklaget i januar Nottingham og Everton for brudd på ligaens regler for lønnsomhet og bærekraft. Everton ble trukket ti poeng allerede i november i fjor, men denne straffen ble redusert til seks etter ankebehandling.

Premier League-klubber kan i henhold til reglene gå med 105 millioner pund i underskudd over tre sesonger, men fordi Forest var i toppdivisjonen i kun ett av årene i perioden som ble lagt til grunn, ble deres maksimale tap tillatt å være kun 61 millioner pund, ifølge rapportene.

Den aktuelle vurderingsperioden ble avsluttet med 2022/23-sesongen.

Ifølge Premier League skal Forest-ledelsen ha vedkjent at de brøt grenseverden på 61 millioner pund med hele 34,5 millioner pund.