Aryna Sabalenka forsvarte Australian Open-tittelen – slo kinesiske Zheng Qinwen i finalen

Aryna Sabalenka i aksjon i finalen av Australian Open lørdag. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB
Aryna Sabalenka i aksjon i finalen av Australian Open lørdag. Foto: Alessandra Tarantino / AP / NTB Foto: NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Belarusiske Aryna Sabalenka (25) var klart best i finalekampen mot kinesiske Zheng Qinwen (21) og tok sin andre Grand Slam-tittel i Australian Open i tennis.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sabalenka slo i fjor Jelena Rybakina fra Kasakhstan i finalen på hardcourten i Melbourne.

Lørdag sto Zheng på motsatt side i det som var den kinesiske jentas første Grand Slam-finale. Der viste den belarusiske verdenstoeren både mer rutine og klasse enn sin fire år yngre motstander. Triumfen kom med settsifrene 6-3, 6-2.

Den siste til å forsvare tittelen i Australian Open var Sabalenkas landskvinne Viktoryja Azarenka, som vant i 2012 og 2013. Som følge av krigen i Ukraina har Sabalenka måttet stille som nøytral utøver og uten nasjonsbetegnelse i de to utgavene hun har vunnet.

Tok vare på egne serve

Sabalenka fikk kjempestart med brudd allerede i Zhengs første servegame. Kineseren hadde en kjempesjanse til å bryte tilbake allerede i det påfølgende gamet. Hun ledet 40-0, men Sabalenka viste både rutine og klasse da hun reddet seg inn og tok ledelsen 3-0.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Deretter holdt begge på egne server, og dermed vant Sabalenka komfortabelt 6-3 i første sett.

Som i det første settet fikk Sabalenka en drømmeåpning også på det andre. Hun gikk opp i ledelsen 2-0 og sikret bruddet da hun gikk opp i 3-1 like etterpå. Qinwen gjorde blant annet flere dobbeltfeil på serve i kampen som endte med nederlag.

Sabalenka ga på sin side ikke fra seg noen av sine egne servegame før hun kunne juble for tittelen med 6-2-seier i sett nummer to.

Verdenstoer

25-åringen hadde et kjempeår i fjor med minst semifinale i alle fire Grand Slam-turneringer. Hun tapte US Open-finalen mot hjemmehåpet Cori «Coco» Gauff.

Kun polske Iga Swiatek er høyre rangert enn Sabalenka i singletennis.

Skulle Sabalenka gå til topps i Melbourne også neste år blir hun den sjette spiller til å vinne Australian Open tre år på rad. Margaret Court (Australia), Evonne Goolagong (Australia), Steffi Graf (Tyskland), Monica Seles (Jugoslavia, nå Serbia) og Martina Hingis (Sveits) har klart bragden siden 1969.